Σκυλακάκης: Επιδόματα επικίνδυνης εργασίας για τους εργαζομένους στα Δασικά Τμήματα

Ολοι οι εργαζόμενοι στα Δασικά Τμήματα, που ασχολούνται με τη δασοπροστασία, θα λάβουν επίδομα για την επικίνδυνη και ανθυγιεινή εργασία τους. Το αίτημα υπερψηφίστηκε από την Επιτροπή του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που προτάθηκε από τον ίδιο τον υπουργό, Θόδωρο Σκυλακάκη.

Το επίδομα θα δοθεί τόσο στους εργαζόμενους της Κεντρικής όσο και των Περιφερειακών Δασικών Υπηρεσιών, που ασχολούνται με την προστασία και διαχείριση των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας.

Οι εργαζόμενοι που εκτελούν δύσκολα και επικίνδυνα καθήκοντα, όπως δασολόγοι, δασοφύλακες και γεωπόνοι, θα λάβουν αυξημένο ποσό επιδόματος, από 105 ευρώ που είναι σήμερα, σε 150 ευρώ, με αύξηση περίπου 43%.

Σύντομα αναμένεται η υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τις λεπτομέρειες της χορήγησης του επιδόματος. Η έγκριση του αιτήματος έγινε μετά την ανάλυση της κατάστασης των δασικών υπηρεσιών τη χώρας.

Το επίδομα εντάσσεται στις προσπάθειες αναβάθμισης του δασικού τομέα, με στόχο την προστασία και ανάπτυξη των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας ενόψει της κλιματικής αλλαγής.

δειτε ακομα

δειτε ακομα