Σήμερα η ΚΟ συνεδριάζει για πρώτη φορά μετά τις ευρωεκλογές

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να μεταφέρει το μήνυμα της δυναμικής επανεκκίνησης μέσα από τη σημερινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Μετά την εκλογική διαδικασία της 9ης Ιουνίου, όπου η κεντροδεξιά παράταξη υποχώρησε λίγο, ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να αντιστρέψει την κατάσταση με διάφορες κινήσεις σε επίπεδο κυβέρνησης. Ωστόσο, υπάρχουν βουλευτές που δεν είναι απολύτως ικανοποιημένοι και εκφράζουν αντιρρήσεις για ορισμένες αποφάσεις, όπως ο γάμος των ομοφυλοφίλων ή η εξέλιξη προς το κέντρο, αγνοώντας την παράδοση του κόμματος.

Ο Πρωθυπουργός πιστεύει ότι η ανοιχτή συζήτηση με τους βουλευτές θα επιλύσει τις αντιρρήσεις και θα συμβάλει στην επίτευξη κοινών στόχων για επιτάχυνση της εργασίας της κυβέρνησης και αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών. Συνεργάτες του υποστηρίζουν ότι είναι φυσιολογικό οι βουλευτές να εκφράζουν τις ανησυχίες τους και να μεταφέρουν τις αντιδράσεις της βάσης.

Ο κ. Μητσοτάκης θα ακούσει προσεκτικά τις απόψεις των βουλευτών στη συνεδρίαση, δίνοντας αρχικά μια σύντομη εισαγωγή για να υπάρξει χρόνος για διάλογο. Όλοι συμφωνούν ότι η δράση της κυβέρνησης είναι πιο σημαντική από τα πολιτικά τοπία που τυχόν δημιουργούνται.

Ο Πρωθυπουργός επιμένει ότι η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας είναι μια συνεχής πορεία προς την επιτυχία, χωρίς απότομες αλλαγές κατεύθυνσης. Τονίζει τη σημασία της αποτελεσματικής δράσης της κυβέρνησης στην καθημερινή ζωή των πολιτών. Επίσης, επισημαίνει τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για τους επόμενους μήνες, συγκεντρώνοντας σε μέτρα κατά της ανεργίας, της στέγασης και της βελτίωσης της δημόσιας υπηρεσίας.

δειτε ακομα

δειτε ακομα