Σήμερα ανακοινώνεται η απόφαση για τον Φρέντι Μπελέρη στα Τίρανα – Τι γίνεται εκεί

Σήμερα το μεσημέρι θα δοθεί η απόφαση από το Εφετείο στα Τίρανα για τον Φρέντι Μπελέρη, που βρίσκεται φυλακισμένος από τις 12 Μαΐου 2023.

Η δίκη του Φρέντι Μπελέρη συνεχίζεται σε δεύτερο βαθμό σήμερα, με την αναμονή της απόφασης από το Εφετείο του Ειδικού Δικαστηρίου Καταπολέμησης της Διαφθοράς. Η δικάσιμος ξεκινά στις 14:00 και αναμένεται να ολοκληρωθεί γύρω στις 16:00.

Πιθανή απόφαση για τον Φρέντι Μπελέρη

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πιο πιθανό σενάριο είναι ο βουλευτής της ΝΔ να καταδικαστεί και πάλι σε δεύτερο βαθμό, με χαμηλότερη ποινή των 20 μηνών.

Αν επιβεβαιωθεί αυτό, τότε ο Φρέντι Μπελέρης ίσως απελευθερωθεί ακόμη και σήμερα, αφού έχει ήδη εκτίσει την ποινή του από τις 12 Μαΐου.

Το κλίμα στα Τίρανα φαίνεται αρκετά διαφορετικό σήμερα, σε αντίθεση με προηγούμενες φορές που είχε δημιουργηθεί εχθρική ατμόσφαιρα εναντίον του Έντι Ράμα.

Η αλβανική πλευρά φαίνεται να προτιμά το να διατηρεί χαμηλούς τόνους.

Δηλώσεις του Πέτρου Μπελέρη στο iefimerida.gr: “Δεν εμπιστεύομαι την αλβανική δικαιοσύνη”

Ο γιος του Φρέντι Μπελέρη, Πέτρος, εμφανίστηκε επιφυλακτικός για την εξέλιξη της υπόθεσης, χαρακτηρίζοντας τη μέρα ως “κρίσιμη”.

Ο Πέτρος Μπελέρης μίλησε για ανατροπές που ενδέχεται να προκύψουν, αναφέροντας το πιθανότατο μέλλον του πατέρα του.

Εκτός από αυτό, επισήμανε πως η πόλη του Χειμάρρας παραμένει “ομηρεία” εδώ και καιρό.

Ο Πέτρος Μπελέρης δήλωσε πως περάσαμε μια πολύ δύσκολη περίοδο και δεν εμπιστεύεται την αλβανική δικαιοσύνη.

Σήμερα αποφασίζει η μοίρα του Φρέντι Μπελέρη

Αν το Εφετείο Διαφθοράς αθωώσει τον Φρέντι Μπελέρη, τότε μπορεί να αναλάβει καθήκοντα Δημάρχου Χειμάρρας. Σε περίπτωση καταδίκης, μπορεί να αποφυλακιστεί περί τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Αν η ποινή του μειωθεί σε λιγότερο από 20 μήνες, τότε ο κ. Μπελέρης θα απελευθερωθεί σήμερα μετά την συνεδρίαση του δικαστηρίου.

δειτε ακομα

δειτε ακομα