Σχοινάς: Οι ευρωεκλογές προσφέρουν ευκαιρία για την εκτίμηση όλων από τους πολίτες [vid]

Κατά την τηλεοπτική συνέντευξή του τη Δευτέρα (4/3), ο Μαργαρίτης Σχοινάς εστίασε στις ευρωεκλογές και επεσήμανε πως αυτές αποτελούν μια ευκαιρία για τους πολίτες να εξετάσουν κριτικά τα πάντα. Συμμετέχοντας στην εκπομπή του Mega, «Κοινωνία Ώρα MEGA», o Μαργαρίτης Σχοινάς ανέφερε ότι κάθε χρόνο τον Ιούλιο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διεξάγει αξιολόγηση της κατάστασης του κράτους δικαίου σε όλες τις χώρες της ΕΕ.

Σχετικά με την έκθεση της Επιτροπής, τόνισε ότι δεν υποδεικνύει πως η Ελλάδα είναι η Ουγγαρία του νότου και αναφέρθηκε στο δυστύχημα που συνέβη στα Τέμπη, τονίζοντας τη διεύρυνση της προσέγγισης των δικαστών σχετικά με τη δίκη των εμπλεκόμενων.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς υπογράμμισε πως οι ευρωπαϊκές εκλογές προσφέρουν στους πολίτες την ευκαιρία να αξιολογήσουν θέματα όπως η ατομική συμπεριφορά και η επίδραση των εκπροσώπων τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Έκλεισε με την επίσημη του γνώμη για την γεωπολιτική ενηλικίωση της Ευρώπης και τη διαχείριση της κλιματικής κρίσης ως ένα από τα κύρια θέματα της επόμενης πενταετίας.

δειτε ακομα

δειτε ακομα