Σχοινάς για τον αντισημιτισμό: Η ΕΕ αναλαμβάνει δράση

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δηλώνει την υποστήριξή της στις εβραϊκές κοινότητες, καθώς ανακοίνωσε η Κομισιόν, αναφορικά με τα περιστατικά αντισημιτισμού που σημειώνονται στην ΕΕ.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, επισημαίνει ότι “τις τελευταίες εβδομάδες, η Ευρώπη έχει δει μια αύξηση των περιστατικών αντισημιτισμού σε επίπεδο που θυμίζει μερικές από τις πιο σκοτεινές στιγμές της ιστορίας μας. Το μίσος δεν έχει θέση στην ΕΕ. Το ποτέ ξανά είναι τώρα”.

Η Κομισιόν αναφέρει ότι έχει παρατηρηθεί μια άνοδος στα αντισημιτικά περιστατικά και τη ρητορική στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε ολόκληρο τον κόσμο. Καταδικάζει αυτές τις αποτρόπαιες πράξεις και υπογραμμίζει ότι είναι αντίθετες προς τις αξίες και τον τρόπο ζωής της ΕΕ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δηλώνει ότι είναι αποφασισμένη να προστατεύσει την ευημερία όλων των κοινοτήτων, ανεξαρτήτως εθνοτικής, θρησκευτικής ή άλλης ταυτότητας. Τονίζει επίσης τη σημασία της διάθεσης πόρων για την προστασία των χώρων λατρείας και την επίβλεψη του διαδικτύου για αντισημιτικό περιεχόμενο.

δειτε ακομα

δειτε ακομα