Ράνια Σβίγκου: Πρόκειται να ξεκινήσει ένα ιστορικό ταξίδι – Πρόκειται να στείλουμε ένα μήνυμα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό

«Για να σταματήσει η ανθρωπιστική τραγωδία, να απελευθερωθούν οι όμηροι, να υπάρξει κατάπαυση του πυρός. Για να νικήσει η Ειρήνη και η Δικαιοσύνη»

«Έρχεται ένα ιστορικό ταξίδι». Με αυτά τα λόγια ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, μέσω της γραμματέα Ράνια Σβίγκου ανακοινώνει τη διήμερη επίσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή της Παλαιστίνης.

«Με τον πρόεδρο, Στέφανο Κασσελάκη, και τους υπόλοιπους, θα βρεθούμε με την Παλαιστινιακή αρχή και την ΟΑΠ, στη Δυτική Όχθη, και με τον Πατριάρχη στα Ιεροσόλυμα.

Θα στείλουμε μήνυμα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό από το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και από τον ελληνικό λαό. Να σταματήσει η ανθρωπιστική τραγωδία, να απελευθερωθούν οι όμηροι, να υπάρξει κατάπαυση του πυρός. Για να κερδίσει η Ειρήνη και η Δικαιοσύνη», τονίζει η κ. Σβίγκου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης και το επιτελείο του θα επισκεφθούν σήμερα και αύριο (26 και 27/05) τα Ιεροσόλυμα, τη Βηθλεέμ και τη Ραμάλα και θα συναντήσουν μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου της Παλαιστινιακής Αρχής.

Εκτός από τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου της Παλαιστινιακής Αρχής, θα συναντήσουν και εκπροσώπους της ΟΑΠ (PLO) και τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης, κ. Θεόφιλο Γ‘.

Το ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει καλέσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης, όπως έχουν κάνει και άλλες χώρες όπως η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Νορβηγία. Αυτό θεωρείται σημαντικό βήμα προς την επίλυση της κατάστασης και την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με βάση τα σύνορα του 1967 για τη δημιουργία δύο κρατών που θα συνυπάρχουν ειρηνικά.

δειτε ακομα

δειτε ακομα