Ψυρρή: “Οι δύο Πακιστανοί έχουν οικονομικό κίνητρο”, αναφέρει ο Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, δήλωσε ότι το κίνητρο των δύο Πακιστανών που συνελήφθησαν για τρομοκρατικό σχέδιο στην Αθήνα φαίνεται να είναι οικονομικό. Επίσης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέες συλλήψεις που σχετίζονται με την υπόθεση και διευκρίνισε ότι οι έρευνες προς αυτήν την κατεύθυνση συνεχίζονται. Επιπλέον, αναφέρθηκε στη συμμετοχή άλλων ατόμων στο σχέδιο και στην επιτυχή επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας σε συνεργασία με την αστυνομία και την ΕΥΠ σε Αθήνα, Ζάκυνθο και Σπάρτη.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής προορισμός και πρέπει να διαφυλαχθεί αυτό, ενώ ανακοίνωσε την ενίσχυση των αεροδρομίων της χώρας με 1.200 αστυνομικούς που θα διευκολύνουν τους ελέγχους διαβατηρίων. Επίσης, επανέλαβε την απόφαση της κυβέρνησης να ολοκληρώσει τον φράκτη στον Έβρο και να δημιουργήσει τεχνητά εμπόδια σε όλο το σύνορο της χώρας που είναι και σύνορα της Ευρώπης.

Τέλος, ο υπουργός επικρίνει τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Παπαδημούλη για το θέμα των τεχνητών φρακτών στα σύνορα της Ευρώπης και καλεί το ΣΥΡΙΖΑ να αποδεχθεί την απόφαση της κυβέρνησης.

δειτε ακομα