Ψηφίζονται σήμερα τα μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής

Σήμερα ολοκληρώθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής επί του νομοσχεδίου “μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής”. Η συζήτηση συνεχίζεται και το ενδιαφέρον εστιάζεται σε πιθανές βελτιώσεις σε επιμέρους διατάξεις. Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε αίτημα διεξαγωγής ονομαστικής ψηφοφορίας επί της αρχής και σε τρία άρθρα.

Η αίτηση ονομαστικής ψηφοφορίας για τα άρθρα 49 και 50 υποβλήθηκε από το ΠΑΣΟΚ με το σκεπτικό ότι η κυβέρνηση επιφυλάσσει μειώσεις φόρων για τις μεγάλες εταιρείες, ενώ το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους υπολογίζει ότι η ετήσια απώλεια εσόδων θα είναι περίπου 43 εκατομμύρια ευρώ. Η κυβέρνηση δηλώνει ότι το νομοσχέδιο αποδίδει δικαιοσύνη και προάγει δικαιότερο φορολογικό σύστημα, κάτι που υποστηρίζεται από την πλειονότητα των ελευθέρων επαγγελματιών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, ανέφερε πως αποτέλεσμα της εφαρμογής του νομοσχεδίου θα είναι ότι περίπου το 17% των επαγγελματιών θα πληρώνει φόρο 1.000 ευρώ και το 54% θα πληρώνει φόρο 3.000 ευρώ.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης δήλωσε ότι το νομοσχέδιο ανακτά 3 δισεκατομμύρια από το σύνολο των μέτρων που εισάγει, με ένα μέρος του ποσού να κατευθύνεται στην υγεία και την παιδεία.

δειτε ακομα

δειτε ακομα