Προκλητική συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη: Προσπάθεια να σιωπήσει τους επιστήμονες αντί να αναγνωρίσει τις ευθύνες του

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέργιος Καλπάκης, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να φιμώσει τους επιστήμονες αντί να αναγνωρίσει τις ευθύνες του για την καταστροφή, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στη ΔΕΘ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Ο κ. Μητσοτάκης αποποιήθηκε κάθε ευθύνη για την καταστροφή και ανέλαβε να επιρρίψει το φταίξιμο στους επιστήμονες, που είχαν προειδοποιήσει για την ένταση της κακοκαιρίας, ανακοινώνοντας παράλληλα τη μεταφορά του ΕΜΥ και του Εθνικού Αστεροσκοπείου στον έλεγχο της Πολιτικής Προστασίας.

Είναι φανερό ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν επιδιώκει να συνεργαστεί με τους επιστήμονες για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων, αλλά να τους φιμώσει για να μην καταδικάζουν την κυβέρνησή του με τις προειδοποιήσεις τους. Αυτή είναι η πολιτική του κ. Μητσοτάκη, που δεν ταίριαξε στην εικόνα του φιλελεύθερου εκσυγχρονιστή που επιχείρησε να προβάλει.

Ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι η κυβέρνησή του δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια της κοινωνίας. Αυτό επιχειρεί να καλύψει με την υποχρεωτική ασφάλιση όλων των κατοικιών. Με άλλα λόγια, η κοινωνία θα παραμείνει σε αβεβαιότητα, με εξαίρεση εκείνους που θα πληρώσουν για να αποζημιωθούν.

Απόλυτη έκπληξη προκάλεσε η δήλωση του κ. Μητσοτάκη ότι δεν αποδέχεται έναν ανεξέλεγκτο καπιταλισμό. Ο πρωθυπουργός που επέτρεψε την αισχροκέρδεια, που δεν φορολόγησε τα υπερκέρδη και που τώρα θέτει τις 13ωρες εργασίες, προσπαθεί να αναβαθμίσει την εικόνα του.

Τρεις μήνες μετά την εκλογή του, η πολιτική του κ. Μητσοτάκη αποδεικνύεται ανίκανη να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της καθημερινότητας.

δειτε ακομα