Πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ: Αναποδράδες η παραίτηση του αναπληρωτή γραμματέα Γιώργου Βασιλειάδη

Νέες πληροφορίες αποκαλύπτουν γεγονότα από τη δεύτερη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιήθηκε πριν από δύο ημέρες πριν το 4ο Συνέδριο του κόμματος. Αναδεικνύουν ένα τεταμένο κλίμα εντός της Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραίτηση του αναπληρωτή γραμματέα Γιώργου Βασιλειάδη εμποδίστηκε τελευταία στιγμή. Είχε δεχθεί ισχυρές αντιδράσεις από τους συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη, φτάνοντας στο σημείο να αναφέρει ότι υπέφερε από εκφοβισμό, όταν επιχείρησε να λάβει γνώση του ερωτηματολογίου που είχε υποβάλει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν και η κρίση αποφεύχθηκε τελικά μετά από την παρέμβαση πολλών, επιβεβαιώνει το εσωτερικό πρόβλημα στο ΣΥΡΙΖΑ, με ανεπίλυτες επιπτώσεις στη λειτουργία του κόμματος.

Η κατάσταση παραμένει δύσκολη, ειδικά μετά την ψηφιακή πλατφόρμα του iSyriza, η οποία όπως αποδεικνύεται είναι κλειδωμένη, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι 6.000 πολίτες είχαν συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο, προκαλώντας σοβαρές συγκρούσεις μεταξύ των μελών της Πολιτικής Γραμματείας και του Στέφανου Κασσελάκη.

Διχασμός για την εκλογή προέδρου στο συνέδριο

Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα του διχασμού είναι η ψηφοφορία για τη θέση του προέδρου που πραγματοποιήθηκε, όπου ο «εκλεκτός» του Στέφανου Κασσελάκη, Πάνος Ρήγας, πήρε τις περισσότερες ψήφους. Πρόκειται για μια κίνηση που έριξε τα ζάρια υπέρ του Ρήγα, με υποστήριξη από τον Νίκο Παππά και την ομάδα του Διονύση Τεμπονέρα.

δειτε ακομα

δειτε ακομα