«Πόλεμος» ΣΥΡΙΖΑ – Χατζηδάκη για το οικονομικό πρόγραμμα Κασσελάκη

Ο “πόλεμος” μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνησης συνεχίζεται με έντονες αντιπαραθέσεις για το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μετά την αρνητική απάντηση του Προέδρου της Βουλής να εξεταστούν οι προτάσεις νόμου στην αρμόδια Επιτροπή, οι αντιδράσεις εντείνονται.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελος, κατηγορεί την κυβέρνηση για απαράδεκτες τακτικές και λέει ότι η απόφαση του Προέδρου της Βουλής να μην εξεταστούν οι προτάσεις είναι εξυπηρέτηση της Κυβέρνησης.

ywAAAAAAQABAAACAUwAOw==

Διαβάστε εδώ τη δήλωση του κ. Φάμελλου:

“Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη συμπεριφορά του Προέδρου της Βουλής που εμποδίζει τη συζήτηση των προτάσεων νόμων που υποβάλαμε.

Οι κανονισμοί της Βουλής είναι σαφείς (άρθρα 85 και επόμενα) και ορίζουν ότι οι προτάσεις συζητούνται στις αρμόδιες Επιτροπές. Έχουμε το συνταγματικό δικαίωμα να καταθέτουμε νομοθετικές προτάσεις ως αντιπολίτευση.

Οι προτάσεις που υποβάλαμε ελέγχθηκαν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στις 23.5.2024. Δεν υπάρχει λόγος να μην συζητηθούν στη Βουλή.

Η αναφορά στο άρθρο 73 παρ.3 του Συντάγματος από τον Πρόεδρο της Βουλής για να περιορίσει τα δικαιώματά μας είναι αβάσιμη και χρησιμεύει στα συμφέροντα της Κυβέρνησης.

Είναι προφανές ότι οι προτάσεις μας δεν υπόκεινται σε αυτό τον περιορισμό.

Οι τακτικές του Προέδρου της Βουλής και της κυβέρνησης δεν πείθουν. Δείξανε σήμερα ότι φοβούνται τη συζήτηση των προτάσεών μας γιατί γνωρίζουν ότι είναι βάσιμες. Η αντιπολίτευση είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τις θέσεις της.

Ενημερώνουμε τους κ.κ. Μητσοτάκη και Χατζηδάκη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα υιοθετήσει υποχωρήσεις. Απαιτούμε τη συζήτηση των προτάσεών μας σύμφωνα με τους κανονισμούς. Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε νομικό μέσο για αυτό. Αν η κυβέρνηση παραβεί τους κανόνες, θα αντιδράσουμε για να αποκαταστήσουμε τη δικαιοσύνη και να καταγγείλουμε την ανισότητα που υποστηρίζει.”

δειτε ακομα

δειτε ακομα