Πλεύρης: Το μεγάλο πρόβλημα του ΕΣΥ είναι η έλλειψη προσωπικού κυρίως στα νησιά

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, το κυριότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Εθνικός Συντονισμός Υγείας (ΕΣΥ) είναι η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, ιδιαίτερα στα νησιά. Για αυτόν τον λόγο, ο ιδιωτικός τομέας πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να καλυφθούν οι ανάγκες.

Ο Υπουργός εξήγησε ότι, επειδή τα τελευταία χρόνια υπάρχει αύξηση της φυγής του ανθρώπινου δυναμικού στο εξωτερικό και τον ανταγωνισμό του ιδιωτικού τομέα σε σχέση με τις αποδοχές και τις συνθήκες εργασίας, η κυβέρνηση έχει επιτρέψει τη συμπλήρωση του προσωπικού του ΕΣΥ από τον ιδιωτικό τομέα εκεί που υπάρχει ελλείψη.

Επιπλέον, ο Πλεύρης ανέφερε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να προσφέρει στους εντός Ελλάδας εργαζόμενους το καλύτερο δυνατό πακέτο αποδοχών και συνθηκών εργασίας ώστε να διατηρήσει τους χρήσιμους και έμπειρους επαγγελματίες στον ΕΣΥ. Επιπλέον, ο ίδιος ο υπουργός είπε ότι οι συνταξιούχοι γιατροί έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν στα νησιά εάν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις.

Τέλος, ο Υπουργός υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν πλέον επείγουσες ανάγκες για την πρόσληψη νέου ανθρώπινου δυναμικού στα δημόσια νοσοκομεία, διότι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα καλύπτουν τα κενά στις εφημερίες.

δειτε ακομα