Πιερρακάκης για τις εξετάσεις της PISA: Δρόμος για τις μεγάλες αλλαγές στην εκπαίδευση

Άπειρα σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα έδωσαν τις εξετάσεις Διαγνωστικού Χαρακτήρα, γνωστές και ως “Ελληνική PISA“, σήμερα. Αφορούν Νεοελληνική Γλώσσα και Μαθηματικά σε ΣΤ’ δημοτικού και Γ’ γυμνασίου.

Σύμφωνα με τον Πιερρακάκη, οι εξετάσεις είναι σημαντικές για την αξιολόγηση και τις μελλοντικές αλλαγές στην εκπαίδευση. Παρόμοιες εξετάσεις γίνονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες προκειμένου να βελτιωθούν τα εκπαιδευτικά συστήματα», δήλωσε στα social media.

Οι εξετάσεις δεν είναι βαθμολογικές και τα γραπτά είναι ανώνυμα. Αποτυπώνουν το επίπεδο γνώσεων και δεξιοτήτων, χωρίς επίδραση στον βαθμό των μαθητών. Ο Πιερρακάκης υπογράμμισε τη σημασία της κριτικής σκέψης των μαθητών και τη βοήθεια των εκπαιδευτικών για ένα καλύτερο σχολείο.

Για τις μελλοντικές αλλαγές, ο Πιερρακάκης επισήμανε την σημασία του ψηφιακού σχολείου, του πολλαπλού βιβλίου, των νέων αλλαγών στα προγράμματα σπουδών και της ανάγκης για ένα λειτουργικό, δημιουργικό και ψηφιακό σχολείο. Είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε αλλαγές χωρίς ιδεοληψίες και να φέρει τη χώρα στο μέλλον.

δειτε ακομα

δειτε ακομα