Ο Πέτσας δηλώνει ότι η θέση του Ανδρουλάκη είναι αδιανόητη και ότι άθελά του πριμοδοτεί τον Μητσοτάκη.

Ο Στέλιος Πέτσας καταδίκασε τη δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη για το αν θα υποστήριζε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα ως πρωθυπουργό. Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών είπε ότι αυτή η δήλωση υποβιβάζει το ΠΑΣΟΚ και πριμοδοτεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Πρόσθεσε ότι ο Ανδρουλάκης ψαρεύει σε θολά νερά για να δει αν υπάρχει κάποιος καταλληλότερος από τον ίδιο τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ. Ο Πέτσας προέβλεψε ότι αυτή η δήλωση θα ενισχύσει την πόλωση και θα φανεί στις επόμενες δημοσκοπήσεις.

Επίσης, ο Πέτσας είπε ότι δεν βλέπει κάτι σοβαρό στην πρόταση του Ανδρουλάκη και δεν θα κάνει εικασίες για πρόσωπα. Πρόσθεσε ότι αυτή η στάση δείχνει πρόβλημα πολιτικής κατεύθυνσης στη λογική ότι δεν θέλει Μητσοτάκη και Τσίπρα για πρωθυπουργό. Ο Πέτσας πρόβλεψε ότι ο Ανδρουλάκης θα φθίνει κι άλλο το ΠΑΣΟΚ.

Τέλος, ο Πέτσας εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προσφέρει σταθερότητα και θα είναι πολιτική κατάκτηση για το σύστημα αν μετά τις εκλογές παγιώσουμε ένα εκλογικό σύστημα. Επίσης, είπε ότι ο πρωθυπουργός είναι συνεπής και έχει πει ότι θέλει να εξαντλήσει την τετραετία, αλλά πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι πάμε στις κάλπες με απλή αναλογική.Μετά τη δεύτερη κάλπη στις εκλογές των Τεμπών, αναμένεται να προκύψει αυτοδυναμία. Όταν ρωτήθηκε για το κομματικό κράτος, ο ομιλητής ανέφερε ότι αυτό είναι ένα στοιχείο που πρέπει να αντιμετωπιστεί, έτσι ώστε οι αποτυχημένοι πολιτικοί να μην καταλαμβάνουν θέσεις στο κράτος. Επιπλέον, ο ομιλητής αναφέρθηκε στην αξιολόγηση και την κινητικότητα, με στόχο ένα καλύτερα λειτουργούν δημόσιο. Τέλος, ο ομιλητής διαψεύδει τις ισχυρίσεις της αντιπολίτευσης για την ιδιωτικοποίηση του νερού.

δειτε ακομα