“Ήττα για τον λαϊκισμό” η νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη σύμφωνα με τον Αλέξη Πατέλη στο CNBC

 

Στο CNBC, ο Αλέξης Πατέλης, έκανε λόγο για μία συντριπτική εκλογική νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και για μία ξεκάθαρη ήττα για τον λαϊκισμό. Επιπλέον, εξέφρασε την αισιοδοξία του για ακόμα μία νίκη στον β’ γύρο των εκλογών.

Ο Πατέλης αναφέρθηκε στις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας ως έναν παράγοντα που οδήγησε στην επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στην προηγούμενη Κυριακή. Επίσης, τόνισε ότι η ανάπτυξη είναι πολύ πάνω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης και ανέφερε την αύξηση των επενδύσεων και την πτώση της ανεργίας. Όπως είπε, αυτή η πρόοδος αντανακλάται επίσης στις αγορές.

Μάλιστα, η Νέα Δημοκρατία έθεσε την αύξηση των μισθών στις βασικές της προτεραιότητες για μια νέα τετραετία και επίσης έχει ως στόχο περισσότερες επενδύσεις και μεγαλύτερη ανάκαμψη. “Θέλουμε να επαναφέρουμε την Ελλάδα στην καρδιά της Ευρώπης”, δήλωσε.

Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Πατέλης τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε ένα πρόγραμμα ύψους 83 δισ. €, αλλά δεν εξήγησε πού θα βρει τα χρήματα και ακολούθησε μία τοξική προεκλογική εκστρατεία.

δειτε ακομα