ΠΑΣΟΚ: Τα εσωκομματικά στρατόπεδα σε μάχη για την ηγεσία

Μετά την αμφισβήτηση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, οι εντάσεις μεταξύ των διαφορετικών ομάδων μέσα στο κόμμα αυξάνονται και διαμορφώνουν τη στρατηγική τους για την προσεχή αντιπαράθεση στο Πολιτικό Συμβούλιο. Η συνεδρίαση αυτού του οργάνου αναβλήθηκε για την επόμενη Τετάρτη, πιθανότατα για να ενισχυθεί η υπάρχουσα ηγετική ομάδα έναντι της προβλεπόμενης αμφισβήτησης.

Πολλοί θεωρούν ότι ορισμένα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου παρακολουθούν προσεκτικά τα γεγονότα, όπως ο Μανώλης Χριστοδουλάκης και ο Παύλος Χρηστίδης, οι οποίοι αναφέρονται ως πιθανοί υποψήφιοι για την ηγεσία.

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα δημιουργούνται διάφορα στρατόπεδα και η αντίθεση εκφράζεται ανοιχτά. Η αναβολή της συνάντησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που ζητήθηκε από τον Χαριλάου Τρικούπη προκαλεί ενόχληση ανάμεσα στους βουλευτές.

Οι διαπιστωθένες συμμαχίες αλλάζουν συνεχώς και τίποτα δεν είναι σίγουρο. Οι τόνοι αντικατοπτρίζουν τον σκληρό ανταγωνισμό για την ηγεσία. Η δημόσια συζήτηση είναι έντονη, με διάφορους βουλευτές να εκφράζουν ανοικτά τις αντιρρήσεις τους.

Ο Χάρης Καστανίδης θέτει το ζήτημα της παραίτησης των αρχηγών που αποτυγχάνουν. Οι εσωκομματικές μάχες γίνονται όλο και πιο πυκνές και η τελική αντιπαράθεση φαίνεται να πλησιάζει.

δειτε ακομα

δειτε ακομα