ΠΑΣΟΚ: Οι δύο πρώτοι που ζήτησαν εκλογές άμεσα στην συνεδρίαση [vid]

Έχει αρχίσει η συνεδρίαση του υβριδικού σώματος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, με τη συμμετοχή 63 στελεχών και βουλευτών, όπως ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Στην συνάντηση αναμένεται να παρουσιαστούν οι κριτικές εναντίον του Νίκου Ανδρουλάκη, που ήδη έχουν ξεκινήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast, ο Θοδωρής Μαργαρίτης και ο Μανώλης Χριστοδουλάκης έχουν ήδη ζητήσει την επιτάχυνση των εσωκομματικών εκλογών, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν έχει ακόμη ανταποκριθεί στις αιτήσεις για κάλπες μέχρι το 2024.

«Ναι» σε συνεργασία με την «προοδευτική αντιπολίτευση» από τον Κατρίνη

Ο βουλευτής Μιχάλης Κατρίνης ανέφερε πως το ΠΑΣΟΚ δεν αποτελεί πλέον το “κόμμα της εξουσίας”, όπως ίσως νόμιζαν πολλοί. «Μπορεί κάποιοι να είναι ικανοποιημένοι με ένα κόμμα που έχει ποσοστό 13% ή 15%, που κινείται ανάμεσα σε δεύτερη και τρίτη θέση. Εγώ όχι».

Ο Μιχάλης Κατρίνης ασκεί κριτική προς τον πρόεδρο του κόμματος, λέγοντας ότι: «Ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία δεν θα πέσουν μπροστά σε κάποιον που απλώς υποστηρίζει πως θα τους κερδίσει. Το έκανε και κάποιος άλλος και είδαμε τα αποτελέσματα. Δεν θέλουμε κάτι παρόμοιο και στο ΠΑΣΟΚ. Η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης δεν θα αλλάξουν αν έχουν μπροστά τους κόμματα με ποσοστά 13% και 15%».

Επίσης, επικρίνει αυτούς που επιθυμούν μια συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία: «Δεν θα φύγουμε αν ενδιαφερόμαστε μόνο για ένα μικρό κομματικό κοινό, ένα όλο και μικρότερο εκλογικό σώμα, σε συστημικούς παίκτες και ΜΜΕ, σε κάθε είδους κατεστημένα. Πώς θα αλλάξουν η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης;

Η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης θα αλλάξουν όταν ορίσουμε σαφώς για ποιους είμαστε εδώ, με ποιους είμαστε. Και όταν καθορίσουμε με ποιους δεν είμαστε.

Η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης θα αλλάξουν όταν βρουν απέναντί τους μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη, με ένα αξιόπιστο, συνεκτικό και ρεαλιστικό σχέδιο διακυβέρνησης. Η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης θα αλλάξουν όταν μιλήσουμε για την αυτονομία της πολιτικής απέναντι στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Και όποιοι δεν το αντέχουν, ας ακολουθήσουν τον δικό τους δρόμο.

Όταν καταφέρουμε να συνεργαστούμε με την κοινωνική αντιπολίτευση, αυτή που ταράζει την κυβέρνηση. Όταν αγανακτούμε εξαιτίας φίλων και συμμάχων που θέλουν να επιβάλλουν τις απαιτήσεις τους σε εθνικά θέματα.  Όταν διατυπώνουμε ανοικτά και ξεκάθαρα την αντίθετη μας θέση για την ανήθικη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος και την κατανομή του Ταμείου Ανάκαμψης σε 10 οικογένειες.

Τέλος, ο Μιχάλης Κατρίνης υπογράμμισε την ανάγκη για μια ανοιχτή πολιτική συζήτηση για το τι έχει συμβεί, τι δεν έχει συμβεί, πώς θα πρέπει να προχωρήσουμε, ποιες επιλογές να κάνουμε. Με σαφείς λύσεις και σαφές σχέδιο. Απαιτείται μια συνεκτική στρατηγική: Η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να φύγουν. Πρέπει να ενώσουμε τη μεγάλη κοινωνική αντιπολίτευση που αποτελεί την πλειοψηφία και να γίνουμε η φωνή της πολιτικής.

δειτε ακομα

δειτε ακομα