ΠΑΣΟΚ: Η κόντρα Ανδρουλάκη – Δούκα και η αναζήτηση ενότητας στην Κεντρική Επιτροπή

Όλα τα βλέμματα συγκεντρώνονται στο ΠΑΣΟΚ καθώς εκτυλίσσονται έντονες συγκρούσεις μεταξύ των Νίκου Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα. Η Κεντρική Επιτροπή την Κυριακή (30/6) αναμένεται να φωτίσει το μέλλον του κόμματος σχετικά με τις εσωκομματικές εξελίξεις μετά τις Ευρωεκλογές.

Το προσκήνιο στη Χαριλάου Τρικούπη είναι ζωηρό, μετά το σημερινό «χαρτοπόλεμο» στο ΠΑΣΟΚ. Αρχικά, η εικόνα του έντονου ανταγωνισμού διαγράφεται χάρη σε δηλώσεις και από τις δύο πλευρές. Ωστόσο, κυκλοφορούν πληροφορίες πως ο Ανδρουλάκης ετοιμάζει μια ενοποιητική πρόταση που θα ενσωματώνει όλες τις θέσεις. Είναι βέβαιο ότι στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής αναμένεται να υπάρξει κάποια ένταση, επεκτείνοντας τις παρούσες ανακοινώσεις γύρω από το εκλογικό μέλλον του κόμματος.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης διατηρεί μυστικότητα σχετικά με την ανακοίνωση ημερομηνίας διεξαγωγής εκλογών ακόμα και από τους συνεργάτες του. Εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνουν τη δυσκολία διεξαγωγής εκλογών μέσα στον Ιούλιο.

Αν διεξαχθούν εσωκομματικές εκλογές το φθινόπωρο, προβλέπεται αύριο ατμόσφαιρα αναταραχής και διαφοροποιήσεων στο κόμμα, με πιθανές αποχωρήσεις βουλευτών.

Η απάντηση του Δούκα προς τον Ανδρουλάκη

Ο Δούκας απάντησε άμεσα στο αίτημα του δημάρχου Αθηναίων για εκλογές στο ΠΑΣΟΚ στις 3 και 10 Νοεμβρίου, υπογραμμίζοντας ότι η βιασύνη δεν είναι συμβουλός.

Πηγές κοντινές στον Δούκα καταθέτουν ότι ετοιμάζει επίσης μια ενοποιητική πρόταση για την ΚΕ, με στόχο να θέσει τα θεμέλια για το μέλλον του κόμματος.

Οι υποψηφιότητες για την ηγεσία

Αναμένεται ο Δούκας να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του στην Κεντρική Επιτροπή, ενώ ο Παύλος Γερουλάνος επίσης προετοιμάζει το έδαφος για την παρουσίαση των σχεδίων του.

Παραμένει αμφίβολη η υποψηφιότητα του Μανώλη Χριστοδουλάκη. Σε δεύτερο πλάνο φαίνεται ότι μετακινείται η πιθανότητα υποψηφιότητας της Μιλένα Αποστολάκη.

Ο Μιχάλης Κατρίνης εξετάζει το ενδεχόμενο της υποψηφιότητας, μετά από εκδηλώσεις υπέρ της σύγκλησης προοδευτικών δυνάμεων. Μέχρι στιγμής, δε φαίνεται να υπάρχουν άλλες υποψηφιότητες, με τα πάντα να αποκαλύπτονται στις επόμενες μέρες.

δειτε ακομα

δειτε ακομα