Παπαστεργίου: Περίπου 9.000 Καταγγελίες για Παρανομίες στις Παραλίες μέσω του MyCoast

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, αποκάλυψε ότι υπάρχουν 8.911 καταγγελίες για παρανομίες στις παραλίες μέσω της εφαρμογής MyCoast. Ειδικά μόνο το περασμένο Σαββατοκύριακο του Αγίου Πνεύματος καταγράφηκαν 1.731 καταγγελίες.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά Fm, ο κ. Παπαστεργίου εξήγησε ότι μέσω της εφαρμογής MyCoast, ο πολίτης μπορεί να ελέγξει από το κινητό του αν η παραλία στην οποία βρίσκεται είναι ή όχι νόμιμα κατειλημμένη από ξαπλώστρες και ομπρέλες.

Σημείωσε επίσης ότι το Υπουργείο της Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Υπουργείο Οικονομικών χρησιμοποιούν σύστημα τεχνητής νοημοσύνης για τον έλεγχο της τήρησης των ορίων ενοικίασης των παραλιών με πρόσφατες φωτογραφίες.

Ταυτότητες

Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης στη διαθεσιμότητα της πλατφόρμας όπου οι πολίτες μπορούν να αποκτήσουν τον προσωπικό τους αριθμό. Υπογράμμισε ότι έχουν προτεραιότητα οι κάτοχοι της παλιάς ταυτότητας, χωρίς την υποχρέωση ανανέωσής της σε περίπτωση που έχουν τη νέα ταυτότητα.

Αναφορικά με το θέμα του πόθεν έσχες, προτείνεται η επανενεργοποίηση της παλιάς πλατφόρμας για την υποβολή των δηλώσεων πόθεν έσχες. Τέλος, σχετικά με τον ΔΑΙΔΑΛΟ, αναφέρθηκε ως ένα από τα ισχυρότερα μηχανήματα στην Ευρώπη, καθώς δημιουργείται ένα νέο οικοσύστημα για την τεχνητή νοημοσύνη.

δειτε ακομα

δειτε ακομα