Πάνος Σκουρλέτης: Υποβάλλει καταγγελία για ηλεκτρονική επίθεση για τον «Πεν Νταλαούρα» [vid]

Υπό το πρίσμα των αυξανόμενων επιθέσεων που δέχεται από διαδικτυακούς σάπιους στους τελευταίους μήνες, ο πρώην υπουργός και γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Πάνος Σκουρλέτης προτίθεται να θέσει το θέμα της απορρύθμισης του δημόσιου λόγου συνολικά, σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του.

Παρατηρείται ότι οι αποκαλύψεις του Πάνου Σκουρλέτη αφορούν όχι μόνο τις πρόσφατες εσωκομματικές εξελίξεις και τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ενυπόγραφα δημοσιεύματα που αποκαλύπτουν τη δράση συγκεκριμένων λογαριασμών στα κοινωνικά δίκτυα, τουλάχιστον για τρία χρόνια, καταλήγοντας στην απειλητική επίθεση κατά της προσωπικότητάς του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Σκουρλέτης έχει επισημάνει την οργανωμένη δράση των διαδικτυακών σκοτεινών σε σχέση με την εγχώρια πολιτική, ανεξάρτητα από το αν υποστηρίζουν τον πολιτικό χώρο της Νέας Δημοκρατίας ή του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και μιας ακροδεξιάς ρητορικής.

Η αδιάκοπη αναφορά του ονόματος του κ. Σκουρλέτη από συγκεκριμένους λογαριασμούς, που υπερβαίνει τα όρια της δημόσιας κριτικής, οδήγησε τον πρώην υπουργό, σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του, να υποβάλει καταγγελία στην Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με στόχο την αποκάλυψη της προέλευσης των επιθέσεων.

Προηγούμενο γεγονός

Αυτή η εξέλιξη συμβαίνει καθώς εντείνεται ο εσωκομματικός πόλεμος στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις αποκαλύψεις του Πάνου Σκουρλέτη για την παρουσία δημοσιογράφων, που δρούσαν ως troll του Τσίπρα, με τον troll «Πεν Νταλαούρα» να επιμένει όχι μόνο στη συκοφάντηση του πρώην γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ ως ευθύναρχο της επίθεσης, αλλά να απειλεί έμμεσα, λέγοντας «Και τώρα οι δυο μας και πάλι, τρελό αγόρι».

Στην ανάρτηση στον λογαριασμό «Πεν Νταλαούρα», η απειλή προς τον Πάνο Σκουρλέτη συνοδεύεται από μια φωτογραφία του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ στο κέντρο.

Ο ανωτέρω troll λογαριασμός του ΣΥΡΙΖΑ δημοσίευσε ένα κείμενο με προσυνεννοημένη επίθεση κατά του Πάνου Σκουρλέτη και ευχαρίστησε όσους τον στήριξαν, λίγο πριν τα μεσάνυχτα και περίπου τρεις ώρες μετά τη δημοσίευση του άρθρου με τίτλο «Ο Thanos Liontos αυτοαναγνωρίστηκε και δηλώνει “δεν είμαι εγώ η Πεν Νταλαούρα” – Δείτε το Τwitter του» στο protothema.gr.

Συγκεκριμένα, ο «Πεν Νταλαούρα» κατηγορεί για απόπειρα σιωπής, λέγοντας ότι «όλοι είμαστε μία γροθιά», ενώ επικρίνει τον Πάνο Σκουρλέτη, γράφοντας «Αναγνωρίζουμε στο πρόσωπο του Σκουρλέτη και των υπόλοιπων τον υπεύθυνο για αυτή την επίθεση και ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και ο πρόεδρός μας, ο Στέφανος Κασσελάκης, πρέπει αμέσως να αναλάβουν δράση και να απομακρύνουν τους υπονομευτές του κόμματος. Όλους».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σκουρλέτης ήταν ο πρώτος που αποκάλυψε τον ρόλο των troll του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι έφταναν ακόμα και μέχρι το γραφείο του προέδρου.

Μετά τα όσα αποκαλύφθηκαν από τη στήλη Dark Room για την πραγματική ταυτότητα του γνωστού troll του ΣΥΡΙΖΑ «Πεν Νταλαούρα», ο κ. Θάνος Λιόντος, όπως υπογράφει στα κοινωνικά μέσα, επικοινώνησε με το «Πρώτο Θέμα» και αναγνώρισε τον εαυτό του στο άρθρο, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι δεν κρύβεται πίσω από το παραπλανητικό ψευδώνυμο «Πεν Νταλαούρα».

δειτε ακομα

δειτε ακομα