Ορκωμοσία Βουλής: Αγκαλιές, selfies, πηγαδάκια και χαμόγελα [pics]

Στη Βουλή των Ελλήνων έγινε η ορκωμοσία των νέων βουλευτών που εξελέγησαν στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Οι πρώτοι βουλευτές έφτασαν στην Βουλή λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, και πολλοί από αυτούς ήρθαν με τις οικογένειές τους. Αρκετοί βρέθηκαν από νωρίς στα έδρανα της Ολομέλειας, με τα πηγαδάκια να μην αργούν να σχηματιστούν.

Οι 300 βουλευτές της νέας σύνθεσης του Ελληνικού Κοινοβουλίου ορκίστηκαν σήμερα, μετά από τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Σημειώνεται βέβαια πως η Βουλή με αυτή τη σύνθεση θα παραμείνει για λιγότερο από 2 ημέρες, καθώς παρά τη μεγάλη νίκη της ΝΔ, δεν κατάφερε να έχει αυτοδυναμία και από τις διερευνητικές εντολές δεν προέκυψε κυβέρνηση συνεργασίας. Αύριο θα γίνει η εκλογή του νέου προεδρείου και στη συνέχεια θα εκδοθεί το προεδρικό διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη νέων εκλογών για τις 25 Ιουνίου.

Οι βουλευτές χαιρέτησαν τους συναδέλφους τους, αγκαλιές και selfies έγιναν στον χώρο της Βουλής. Μάλιστα, αρκετοί πρόλαβαν να βγουν και στο μπαλκόνι της Βουλής, ποζάροντας για τους φωτογράφους με χαμόγελα στα χείλη.

Οι έδρες των κομμάτων στη νέα Βουλή έχουν ως εξής: ΝΔ: 146 ΣΥΡΙΖΑ: 71 ΠΑΣΟΚ: 41 ΚΚΕ: 26 ΕΛ.ΛΥ.: 16

Ανοιξε μετά από 36 ημέρες η Βουλή και ορκίστηκαν οι 300 βουλευτές της νέας σύνθεσης του Ελληνικού Κοινοβουλίου, μετά από τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

δειτε ακομα