Ορκωμοσία της νέας Βουλής: Δείτε live

Η νέα Βουλή των Ελλήνων της Ιθ’ Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Περιόδου αναλαμβάνει σήμερα τα καθήκοντά της, κατόπιν των εθνικών εκλογών στις 21 Μαΐου. Η πανηγυρική εναρκτήρια συνεδρίαση πραγματοποιείται στην Αίθουσα της Ολομέλειας με προεδρεύοντα τον Α’ Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Νικήτα Κακλαμάνη, συνοδευόμενος από τους τέσσερεις προσωρινούς Γραμματείς που είναι οι νεότεροι στην ηλικία βουλευτές ανά κόμμα.

 Σύμφωνα με την Ημερήσια Διάταξη, ο πρόεδρος κ. Κακλαμάνης θα καταθέσει τα ονόματα των 300 βουλευτών της νέας Βουλής και θα ενημερώσει το Σώμα για τις επιστολές που έχουν λάβει οι πολιτικοί αρχηγοί σχετικά με τις βουλευτικές έδρες στις οποίες εκλέγονται. Την συνεδρίαση θα παρακολουθήσει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος θα τελέσει τον καθιερωμένο αγιασμό.

Ακολουθεί η ορκομωσία των βουλευτών. Οι βουλευτές θα ορκιστούν στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας να είναι πιστοί στην Πατρίδα και στο δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούουν στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκτελούν τα καθήκοντά τους με ευσυνείδητο τρόπο, σύμφωνα με το άρθρο 59 του Συντάγματος.

Η ορκωμωσία θα πραγματοποιηθεί αρχικά από τους βουλευτές Χριστιανών, ενώ στη συνέχεια ο κ. Κακλαμάνης θα καλέσει τους μουσουλμάνους βουλευτές να ορκιστούν στο Κοράνι. Τέλος, οι βουλευτές που θέλουν να δώσουν πολιτικό όρκο θα ενημερωθούν για τη διαδικασία.

Η πανηγυρική συνεδρίαση θα κλείσει με τον πρόεδρο της Βουλής κ. Κακλαμάνη να καλεί το Σώμα να εξουσιοδοτήσει το Προεδρείο για την επικύρωση των Πρακτικών. Η εκλογή του νέου Προέδρου της Βουλής θα πραγματοποιηθεί την επόμενη ημέρα στις 10.30 το πρωί.

δειτε ακομα