Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες – Τι συζητήθηκε [vid]

Το μεσημέρι της Κυριακής ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες εργασίες της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες, ενώ οι βουλευτές αρχίζουν να επιστρέφουν σιγά-σιγά στην Αθήνα από το νησί του Αργοσαρωνικού.

Στην τρίτη ημέρα των εργασιών, το επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκαν οι προτάσεις των βουλευτών για όλα τα θέματα ανά τομέα ευθύνης με στόχο την πολιτική ανασυγκρότηση του κόμματος. Κάποιοι βουλευτές είχαν αποχωρήσει με την ολοκλήρωση της δεύτερης ημέρας λόγω κακοκαιρίας.

Το πρωί της Κυριακής, αποχώρησε η βουλευτής Επικράτειας του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα, καθώς επίσης και οι δύο γραμματείς του κόμματος, Ράνια Σβίγγου και Γιώργος Βασιλειάδης, και οι βουλευτές Γιώργος Τσίπρας, Πέτρος Παππάς και Ρένα Δούρου. Το Σάββατο είχαν αποχωρήσει και ο Παύλος Πολάκης, και ο Συμεών Κεδίκογλου.

Απολογισμός της δεύτερης ημέρας

Κατά τη δεύτερη μέρα των εργασιών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, στο εξοχικό του Στέφανου Κασσελάκη, οι πρωτοβουλίες που θα αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή απασχόλησαν τη συζήτηση. Οι σχεδιασμοί έχουν ορίζοντα το συνέδριο του Φεβρουαρίου αλλά και τις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου με τη συμμετοχή της Έλενας Ακρίτα, της Νίνας Κασιμάτη, της Αθηνάς Λινού και της Ρένας Δούρου, που έφτασαν στο νησί με μία μέρα καθυστέρηση. Η σημερινή ημέρα ολοκληρώθηκε με δείπνο σε ταβέρνα του νησιού.

Παρά τις αντίθετες πληροφορίες, η σύσκεψη θα συνεχιστεί και το πρωί της Κυριακής μέχρι το μεσημέρι, πριν οι βουλευτές αναχωρήσουν για την Αθήνα. Μόνο οι γραμματείς Σβίγγου και Βασιλειάδης είχαν επαφές με παράγοντες του νησιού.

Στην οικία Κασσελάκη, έφτασε και μία ανθοδέσμη από την Ευγενία Φραγκιά, δήμαρχο του νησιού, προς τον πρόεδρο του κόμματος.

Οι δηλώσεις και το PowerPoint

Ο Γιώργος Τσίπρας δήλωσε από τις Σπέτσες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι “πολύ πιο ενωμένος από ποτέ”, ενώ ο Ευάγγελος Αποστολάκης τόνισε ότι “είμαστε ενωμένοι”. Στο επίκεντρο των εργασιών βρέθηκαν οι πρωτοβουλίες που θα αναλάβει το επόμενο διάστημα η αξιωματική αντιπολίτευση, με κάθε τομεάρχη να παρουσιάζει με PowerPoint τις προτεραιότητες του.

Ο Όθωνας Ηλιόπουλος σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ “βρίσκει τρόπους πάντα να καινοτομεί”. Ο Γιώργος Καραμέρος είπε μεταξύ άλλων ότι “θελουμε να επανασυστηθούμε στους πολίτες, έγινε πολύ καλη δουλειά”. Η Ρένα Δούρου τόνισε: “Πρωτόγνωρη διαδικασία, «κρίκος» σε μια αλυσίδα που ξεκίνησε από το καλοκαίρι με προτάσεις για τους πολίτες στο δρόμο για το συνέδριο”. Ο Συμεών Κεδίκογλου υπογράμμισε ότι “Θα είναι πολύ επιτυχημένο διήμερο”.

δειτε ακομα

δειτε ακομα