Όλοι εναντίον όλων στον ΣΥΡΙΖΑ

Οι εσωκομματικές ταραχές στον ΣΥΡΙΖΑ είναι στο προσκήνιο, ειδικά μετά το «μανιφέστο» του Στέφανου Κασσελάκη από τις ΗΠΑ, που φαίνεται να στοχεύει άμεσα στον Αλέξη Τσίπρα. Προκύπτουν επίσης αναφορές για «μαύρο χρήμα» και την προσωρινή διακοπή της έκδοσης της εφημερίδας «Αυγή».

Οι εξελίξεις στην επικρατούσα αντιπολίτευση είναι συνεχώς ενεργές, σε μια περίοδο αλλαγών για την Κεντροαριστερά μετά τις ευρωεκλογές. Είναι σίγουρο πως ακολουθούν ακόμα περισσότερες εξελίξεις, καθώς το πεδίο φαίνεται αβέβαιο.

Σε ό,τι αφορά την «Αυγή», έχουν ήδη εκφραστεί γνώμες από σημαντικά στελέχη της αντιπολίτευσης.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου σχολίασε στον ΣΚΑΪ πως η απόφαση για την «Αυγή» πάρθηκε χωρίς συζήτηση στα όργανα και επεσήμανε προβλήματα στη λειτουργία του κόμματος. Από την πλευρά του, ο Κώστας Ζαχαριάδης θεωρεί το κλείσιμο της εφημερίδας ως απόφαση αδικαιολόγητη πριν συζητηθεί στα αρμόδια όργανά του.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η άποψη της Έλενας Ακρίτα, που υποδεικνύει με ιστορικά στοιχεία τη σημασία της «Αυγής» στον ευρύτερο χώρο.

Επίσης, η εκτίμηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρας Τζάκρη, ότι οι αντιδράσεις είναι υπερβολικές και πως αδικαιολογούνται παράλληλοι με τη χούντα παραλληλισμοί και οι αποφάσεις του Κασσελάκη, αναδεικνύει διαφορετικές απόψεις εντός του κόμματος.

Τέλος, η έξυπνη παρέμβαση της Όλγας Γεροβασίλη, που προσμένει περαιτέρω διερεύνηση του θέματος μόλις ο Κασσελάκης επιστρέψει και ενισχύει τις αναγκαίες διαδικασίες για σαφείς απαντήσεις.

Αναχώρηση “των 3”

Η έντονη εξέλιξη στον ΣΥΡΙΖΑ, με τη διακοπή της αναφοράς των «3» από τα κεντρικά όργανα του κόμματος, αναδεικνύει τις αντιδράσεις εντός της Κεντροαριστεράς.

Οι Διονύσης Τεμπονέρας, Αντώνης Κοτσακάς και Χάρης Τσιόκας ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από τα όργανα του κόμματος, εκφράζοντας τη διαφωνία τους με τις εξελίξεις.

Προτιμούν να παραμείνουν στο ιδεολογικό και πολιτικό πλαίσιο του κόμματος, αλλά αποχωρούν από το οργανωτικό κομμάτι λόγω των διαφωνιών. Αυτή η εξέλιξη αποτελεί ένα ακόμα κεφάλαιο στις διαδικασίες ανασύνθεσης της Κεντροαριστεράς.

δειτε ακομα

δειτε ακομα