Ο Γιάννης Οικονόμου δήλωσε ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης πρέπει να μιλήσουν για το ζήτημα της υποψηφιότητας του Κώστα Καραμανλή όταν έρθει η ώρα. Αναφέρθηκε στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και την αλληλουχία σφαλμάτων που οδήγησε σε αυτό. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η κατάσταση στον ΟΣΕ δεν ήταν γνωστή στην κυβέρνηση ή στον πρωθυπουργό και ότι οι αρμόδιοι όφειλαν να ξέρουν. Ο Οικονόμου επανέλαβε ότι η εικόνα της διάλυσης των σιδηροδρόμων σε επίπεδο κυβέρνησης δεν είχε μεταφερθεί και αναφέρθηκε στη νοοτροπία του “λουφάρω και φεύγω μισή ώρα νωρίτερα από τη βάρδια”.Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για την υπόθεση του εξαφανισμένου ανθρώπου από τον ΣΚΑΙ και αναφέρθηκε στην αναρρωτική άδεια που πήρε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής, λέγοντας ότι αυτά είναι αδυναμίες που δεν γεννήθηκαν χτες. Σχετικά με τις συμβάσεις, αναφέρθηκε ότι η ιστορία και η εξέλιξή τους θα αποδειχθεί στη Βουλή, ενώ για τον Καραμανλή ανέφερε ότι το θέμα της υποψηφιότητάς του θα τεθεί όταν έρθει η ώρα.
Σε ερώτηση σχετικά με τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι το 2017 έπρεπε να έχουν παραδοθεί 52 σταθμοί και 3 κέντρα τηλεδιοίκησης, αλλά τελικά παρελήφθησαν 17 σταθμοί και κανένα κέντρο τηλεδιοίκησης. Επίσης, τόνισε ότι δεν πρέπει να μετατραπεί η τραγωδία σε έναν εμφύλιο μεταξύ κοινωνίας και πολιτικής και ότι οι ευθύνες θα αποσαφηνιστούν στα δικαστήρια. Τέλος, αναφέρθηκε στις διαδηλώσεις, λέγοντας ότι είναι υγιές πως η κοινωνία θέλει να εκφράσει την αγωνία, την αγανάκτηση και την οργή της.Σύνοψη: Οι παρακάτω παράγραφοι παραθέτουν μια σύνοψη του κειμένου στα ελληνικά.
Το κείμενο αναφέρεται στην ανάγκη για μια πιο ολοκληρωμένη και αποτελεσματική προσέγγιση στην εκπαίδευση των παιδιών με αναπηρίες. Υπογραμμίζει τη σημασία της προσαρμογής των μαθησιακών περιβαλλόντων και των διδακτικών μεθόδων στις ανάγκες των παιδιών αυτών. Επιπλέον, παρουσιάζει τις διάφορες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί στην παροχή μιας καλύτερης εκπαίδευσης σε αυτά τα παιδιά.
Παράφραση: Το κείμενο επισημαίνει την ανάγκη για μια πιο προσαρμοσμένη προσέγγιση στην εκπαίδευση των παιδιών με αναπηρίες. Προτείνει την προσαρμογή των μαθησιακών περιβαλλόντων και των διδακτικών μεθόδων στις ανάγκες των παιδιών αυτών για μια πιο αποτελεσματική εκπαίδευση. Επιπλέον, αναφέρει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί στην παροχή μιας καλύτερης εκπαίδευσης σε αυτά τα παιδιά.