Οικονόμου: Οικονόμου: Ευθεία ανάμειξη του τουρκικού προξενείου στην εκλογική διαδικασία στη Ροδόπη

«Πέρα από τις πολιτικές και κομματικές διαφορές, ας δημιουργήσουμε μια ζωηρή σύνδεση. Απαγορεύεται να επιτρέπουμε σε ξένες δυνάμεις να παρεμβαίνουν στην εσωτερική μας πολιτική για τα δικά τους συμφέροντα. Είναι εμφανές ότι υπάρχει απευθείας παρέμβαση του τουρκικού προξενείου στις εκλογές στη Ροδόπη για την εκλογή ενός συγκεκριμένου υποψηφίου που επιλέχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Οικονόμου, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

«Πρέπει να αναθεωρήσουμε την τακτική μας σχετικά με αυτό. Είναι απαράδεκτο – ανεξάρτητα από τις πολιτικές μας διαφορές – να ανοίγουμε τις πόρτες μας σε ξένες δυνάμεις για να παρεμβαίνουν στις εσωτερικές μας υποθέσεις. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτά τα ζητήματα με ευθύνη. Δεν πρέπει να επιτρέπουμε στην Τουρκία να παρεμβαίνει στα ελληνικά εσωτερικά θέματα, χρησιμοποιώντας τη μειονότητα με οποιονδήποτε τρόπο», πρόσθεσε.

Σχετικά με την πιθανότητα της τρίτης κάλπης, ο κ. Οικονόμου υποστήριξε ότι «την 25η του μήνα, η Ελλάδα ψηφίζει για το ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα. Και με βάση τα σημερινά δεδομένα μετά την πρώτη κάλπη, μετά τις θέσεις των κομμάτων και τα αποτελέσματα, είναι προφανές ότι υπάρχει μια επιλογή για να συνεχίσει η χώρα την ανοδική της πορεία σε ένα κλίμα σταθερότητας και ασφάλειας. Μια ισχυρή, ασφαλής αυτοδυναμία της ΝΔ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως πρωθυπουργό. Αυτή είναι η μόνη βιώσιμη πρόταση». Ο κ. Οικονόμου πρόσθεσε ότι «τα επόμενα μέτρα είναι πλήρως οικονομικά ανεκτά, εντός των πλαισίων του μεσοπρόθεσμου», και υπογράμμισε ότι θα υπάρξουν αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις που είναι πλήρως χρηματοδοτημένες από τον κρατικό προϋπολογισμό κάθε χρόνο, «ώστε να συγκλίνουμε ακόμα περισσότερο με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο έως το τέλος της τετραετίας. Ό,τι δεν είναι καλά υπολογισμένο και καλά ισορροπημένο, δεν θα αποτελέσει μέρος των προτεραιοτήτων του Πρωθυπουργού. Ο Πρωθυπουργός που μείωσε 50 φόρους είναι ο Πρωθυπουργός που, όταν λέει ότι θα αυξήσει τους μισθούς, θα το πράξει», δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ.

«Εφαρμόσαμε μια πολιτική που δεν αύξησε φόρους, και επιτύχαμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, ενώ στηρίξαμε την ελληνική κοινωνία», πρόσθεσε.

Ο κ. Οικονόμου σχολίασε επίσης τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την ορκωμοσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέροντας ότι «ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έχουν ενισχύσει σημαντικά την Ελλάδα οικονομικά, γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά. Έχουν ενισχύσει σημαντικά την Ελλάδα, ώστε να μην εκβιάζεται σε κρίσιμες στιγμές και να μην αντιμετωπίζει ανεπίλυτα προβλήματα, χρησιμοποιώντας υβριδικές μεθόδους, όπως η προσφυγική και η μεταναστευτική κρίση. Οι πρόσφατες εξελίξεις με την επιμονή του Ερντογάν για την “γαλάζια πατρίδα” υπογραμμίζουν ακόμα περισσότερο τη σπουδαιότητα της ισχυρής και υπεύθυνης ηγεσίας στο τιμόνι της χώρας, με έναν Πρωθυπουργό που έχει ενισχύσει την παγκόσμια εκτίμηση της χώρας. Ένας Πρωθυπουργός που έχει αποδείξει κατά τη διάρκεια της προηγούμενης τετραετίας ότι οι εκβιασμοί, οι απειλές, οι επιθέσεις και η παραποίηση της πραγματικότητας δεν θα περάσουν. Η χώρα μας κατάφερε όχι μόνο να ενισχύσει τη στρατιωτική της ισχύ, αλλά και να αποδομήσει την επιχειρηματολογία της τουρκικής πλευράς σε κάθε τομέα».

«Είμαστε απαρέγκλιτοι όσον αφορά την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Το σημαντικό είναι ότι μπορούμε να υποστηρίξουμε αυτήν την εθνική πολιτική», πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου.

δειτε ακομα