Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εργαζομένων εκτός πειθαρχικών συμβουλίων των ΔΕΚΟ

Από εδώ και στο εξής, τα πειθαρχικά συμβούλια των ΔΕΚΟ θα λειτουργούν χωρίς τη συμμετοχή συνδικαλιστικών εκπροσώπων των εργαζομένων, σύμφωνα με το νέο σχέδιο νόμου που θα υποβάλει σύντομα ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Σκοπός αυτής της κίνησης είναι η θεώρηση των πειθαρχικών συμβουλίων ως όργανα ελέγχου, με τον υπουργό να υπογραμμίζει ότι οι συνδικαλιστές δεν έχουν ρόλο δικαστών.

Με τις νέες ρυθμίσεις προβλέπεται επίσης η πρόσληψη στελεχών από τον ιδιωτικό τομέα σε δημόσιες επιχειρήσεις που σχετίζονται με τις μεταφορές και στα ΕΛΤΑ, με υψηλότερες αμοιβές εκτός μισθολογίου. Συγκεκριμένα, οι αλλαγές αυτές θα επηρεάσουν κυρίως τον ΟΑΣΑ, την ΟΣΥ, τη ΣΤΑΣΥ, τα ΕΛΤΑ και πολλές άλλες επιχειρήσεις.

Ένα αξιοσημείωτο σημείο αφορά τα ΕΛΤΑ, όπου σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, είναι αναγκαίο να ακολουθηθεί η πρακτική που εφαρμόστηκε στη ΔΕΗ, προκειμένου για δραστικό εκσυγχρονισμό. Επιπλέον, το ίδιο νομοσχέδιο που θα συζητηθεί στη Βουλή προβλέπει την ενσωμάτωση του ΤΑΙΠΕΔ και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στο Υπερταμείο, καθώς και τη δημιουργία του Εθνικού Επενδυτικού Ταμείου με χρηματοδότηση από το Δημόσιο και συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

δειτε ακομα

δειτε ακομα