Οι εντολές του Μητσοτάκη προς τους υπουργούς

Στο Μαξίμου περιμένουν ότι η κυβερνητική μηχανή θα κινηθεί πιο γρήγορα και ότι τα αποτελέσματα των ενεργειών της θα είναι εμφανή στην κοινωνία μέχρι την άνοιξη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζει συχνά την επιθυμία για αύξηση του ρυθμού λειτουργίας της κυβέρνησης και περισσότερες προσαρμογές κατά τις συναντήσεις του με τους υπουργούς.

Αυτή τη φορά, υπάρχει συγκεκριμένη εντολή τριών μηνών από τον πρωθυπουργό για μετρήσιμα αποτελέσματα. Ειδικά οι παρεμβάσεις σε σχολεία, πανεπιστήμια, νοσοκομεία, δικαστήρια, καθώς και για νέους, οικογενειάρχες και ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού έχουν τεθεί στο επίκεντρο της εντολής του Μητσοτάκη προς την ομάδα του. “Θέλω πλέον μήνες παραγωγής αποτελεσμάτων”, δήλωσε συγκεκριμένα.

Κυβερνητική πηγή αναγνωρίζει τρεις “δέσμες” αυστηρών προθεσμιών μέχρι τα τέλη Απριλίου. Αυτές αποτελούν τις βασικές μεταρρυθμίσεις, τους πιο “προβληματικούς” τομείς της καθημερινότητας και μια σειρά οικονομικών και επενδυτικών ορόσημων. Οι πιέσεις του γραφείου του πρωθυπουργού προς το υπουργικό συμβούλιο αφορούν την προώθηση ώριμων σχεδίων και, κυρίως, την πρακτική εφαρμογή των ήδη θεσμοθετημένων ρυθμίσεων.

Όλα αυτά είναι συνδεδεμένα με δύο κρίσιμους σταθμούς: τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου και το κομματικό συνέδριο που προγραμματίζεται για τα μέσα Απριλίου. Κατά την περίοδο προεκλογικής εκστρατείας τον Μάιο, ο Μητσοτάκης θέλει να εστιάσει στο σταθερό αφήγημα του “εκσυγχρονισμού παντού” και να δώσει ειδική προσοχή στις εξελίξεις της τελευταίας πενταετίας που υποστηρίζουν ότι η ΝΔ μπορεί να απευθυνθεί σε ένα ευρύ εκλογικό και κοινωνικό κοινό.

Γενικά, η κυβέρνηση πιστεύει ότι οι αλλαγές που επηρεάζουν πολλούς τομείς της ζωής μπορούν να αποτρέψουν την κατάρρευση του πολιτικού κεφαλαίου της.

δειτε ακομα

δειτε ακομα