Οι διάσημοι που απέτυχαν στην εκλογική αναμέτρηση

Οι «celebrities» φαίνεται ότι δεν ενθουσίασαν τους ψηφοφόρους στις εκλογές του 2023, αφού πολλοί από αυτούς δεν κατάφεραν να εκλεγούν. Ο πρωταθλητής του Euro 2004, Γιούρκας Σεϊταρίδης, υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στον νομό Ιωαννίνων, πήρε μόνο 2.105 ψήφους και δεν εξελέγη, ενώ πρώτος βουλευτής στον ίδιο νομό είναι ο Κωνσταντίνος Τασούλας με 16.511 ψήφους.

Η Νόνη Δούνια, υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στην Α’ Πειραιώς και Νήσων, δεν κατάφερε επίσης να επανεκλεγεί. Πρώτοι βουλευτές στην Α’ Πειραιώς με τη ΝΔ είναι οι Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, Δόμνα-Μαρία Μιχαηλίδου και Νικόλαος Βλαχάκος. Εξίσου, δεν εξελέγη και ο ηθοποιός Σταύρος Νικολαΐδης, υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στο Νότιο Τομέα Αθηνών.

Επιπλέον, ο Μιθριδάτης Χατζηχατζόγλου, γνωστός από το «Ημισκούμπρια», αποτύχανε να εξελεγεί με τον ΣΥΡΙΖΑ στον Νότιο Τομέα Αθηνών και στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών. Ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου, υποψήφιος με το κόμμα Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, δεν πέτυχε επίσης να εκλεγεί.

Δύο ηθοποιοί, ο Χρήστος Βαλαβανίδης και ο Ηλίας Λογοθέτης, υποψήφιοι με το «Κίνημα Φτωχών» στους Β1 Βόρειο Τομέα Αττικής και Β2 Δυτικό Τομέα Αθηνών αντίστοιχα, δεν εκλέγονται στη Βουλή. Επίσης, ο τραγουδιστής Βασίλης Παϊτέρης δεν εξελέγη βουλευτής με το κόμμα “ΕΑΝ” του Αναστάσιου Κανελλόπουλου.

Αντιθέτως, η δημοσιογράφος και πρώην παρουσιάστρια Ράνια Θρασκιά και η δημοσιογράφος και συγγραφέας Σεμίνα Διγενή εκλέγονται βουλευτές με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης και στον Νότιο Τομέα Αθηνών με το ΚΚΕ αντίστοιχα.

δειτε ακομα

δειτε ακομα