Οι χειρισμοί του Ανδρουλάκη για την εκκαθάριση της κατάστασης

Δυνατοί ανέμοι πνέουν στην πολιτική σκηνή και ο κυκεώνας της κριτικής δεν φαίνεται να ηρεμεί. Κατά τη συγκέντρωση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης αναγνώρισε την κριτική που δέχεται, ενώ έδειξε και ένα είδος απογοήτευσης για όσους αμφισβητούν τις ενέργειές του.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθεσε το ερώτημα για την αύξηση του ποσοστού του κόμματός του στις εκλογές, ενώ κατηγόρησε τα μέσα ενημέρωσης για την παρουσίαση μιας αρνητικής εικόνας για το κόμμα του. Τονίζοντας τους πραγματικούς ηττημένους, δήλωσε ότι είναι ανοικτός σε αξιολόγηση, αλλά δεν σκοπεύει προς το παρόν σε εσωκομματικές εκλογές για την αντικατάσταση της ηγεσίας.

Ο Ανδρουλάκης ανέλαβε την πλήρη ευθύνη για τις ατασθαλίες του κόμματος, ενώ αναφέρθηκε και στο μήνυμα των ευρωεκλογών. Οι αποφάσεις για το πότε θα διεξαχθούν οι εκλογές αναβλήθηκαν για την επόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Εκεί θα παρουσιαστεί το πλάνο για την ανάδειξη νέας ηγεσίας και το πολιτικό σχέδιο προς τις εθνικές εκλογές.

Σε κάθε περίπτωση, ο Ανδρουλάκης υπερασπίζεται τις πολιτικές του επιλογές, επισημαίνοντας ότι όλα έγιναν με προσοχή για να διατηρηθεί το κόμμα ως ένα καθαρό σχήμα. Τονίζει ότι το ποσοστό στις ευρωεκλογές ανήκει στο κόμμα και όχι σε επίδοξα μεσάζοντα ή ολιγάρχες.

Ο Ανδρουλάκης αναφέρει το ξεκίνημα μιας πορείας προς την ανάκαμψη της παράταξης από τη στιγμή που ανέλαβε την ηγεσία. Εξασφάλισε την αυτονομία του κόμματος και δεσμεύτηκε σε μια πορεία ανανέωσης και προοπτικής. Τώρα, το σημαντικό είναι να μην καταστρέψουμε ό,τι έχει κτιστεί με κόπο, υπογραμμίζει ο επικεφαλής του κόμματος.

Αναγνωρίζοντας προβλήματα, αναφέρει την ανάγκη για αλλαγή στρατηγικής στα αστικά κέντρα και την ακρόαση σε φτωχότερα κοινωνικά στρώματα. Παράλληλα, ο πρώην Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Μανώλης Χριστοδουλάκης, προτείνει μια πολιτική επανεκκίνηση και τη διεξαγωγή εκλογών για πρόεδρο το φθινόπωρο.

Κατά τη συγκέντρωση, ο Κώστας Σκανδαλίδης εκφράζει την ανάγκη για ανανέωση και ανασύσταση της Δημοκρατικής Παράταξης. Υπογραμμίζει την ανάγκη για ομαλή λειτουργία του κόμματος και σχεδιασμό για τη μεγαλύτερη ενίσχυση μιας ευρύτερης παράταξης.

δειτε ακομα

δειτε ακομα