Οδηγίες του πρωθυπουργού Μητσοτάκη προς τους υπουργούς για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων

Για περίπου μιάμιση ώρα, ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του συζήτησαν στο Μέγαρο Μαξίμου για την ακρίβεια των τιμών στα σούπερ μάρκετ, με στόχο να βελτιωθεί η εικόνα στο κρας τεστ των τιμών.

Ήδη έχει γίνει προσπάθεια για μειωμένους τιμοκατάλογους σε περίπου 1.500 είδη προϊόντων.

Αν οι προσδοκίες επιβεβαιωθούν, αναμένεται να γίνουν αλλαγές σε προϊόντα όπως απορρυπαντικά και βρεφικά προϊόντα, με τον πρωθυπουργό να σκέπτεται ακόμα και επισκέψεις σε σούπερ μάρκετ για προσωπική αξιολόγηση και χαμηλότερες τιμές. Η ακρίβεια παραμένει το κυριότερο θέμα για τους πολίτες, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Ο πρωθυπουργός έχει δώσει δύο κατευθυντήριες οδηγίες προς τους υπουργούς: πρώτον, να επικεντρωθούν στην καθημερινή ζωή ως ένδειξη αποτελεσματικότητας της κυβέρνησης και δεύτερον, να συνεχίσουν την εφαρμογή μέχρι να δουν πρακτικά αποτελέσματα. Τρεις προτεραιότητες ορίστηκαν για τον νομοθετικό τομέα και την υλοποίηση του έργου της κυβέρνησης: οικονομία, υγεία και ασφάλεια.

Επίσης, επισημαίνεται ότι οι αρχές του Απριλίου αναμένεται να ανακοινωθεί η αύξηση του κατώτατου μισθού σε πάνω από 800 ευρώ. Επιπλέον, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία των απογευματινών χειρουργείων για την υγεία και την ανάγκη συντονισμένης δράσης στην άμυνα. Ανακοινώθηκε επίσης η δημιουργία ενός Σώματος Πληροφοριών με ειδική ενότητα κυβερνοασφάλειας.

δειτε ακομα

δειτε ακομα