“Όχι” Ζωής και Βαρουφάκη στο άνοιγμα Κασσελάκη

Ο Στέφανος Κασσελάκης είπε χθες ότι η Ελλάδα μπορεί να λάμψει με καλά ποσοστά. Ο Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησε να μην συνεχιστεί η υπερηφάνεια της κυβέρνησης, αλλά να ενισχυθεί η δημοκρατική παράταξη. Οι πολιτικοί βάζουν μπρος και κοιτάζουν προς το μέλλον της ψηφοφορίας. Και ενώ η Νέα Δημοκρατία δείχνει σταθερά νούμερα, το ίδιο δεν ισχύει για ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Αν τα ποσοστά τους δεν ξεπεράσουν τα της Νέας Δημοκρατίας, τότε θα αρχίσουν συζητήσεις για ενδεχόμενη συνεργασία. Ωστόσο, αυτό αντιμετωπίζει δυσκολίες λόγω της φύσης και της αντίδρασης των ηγεσιών των κομμάτων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν σκοπεύει να μιλήσει με τον Νίκο Ανδρουλάκη, αλλά σκέφτεται να προσκαλέσει μέλη του ΠΑΣΟΚ, υπονοώντας εκπλήξεις. Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν ενδιαφέρεται για συνεργασία με την Κουμουνδούρου και οι συζητήσεις του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είναι έντονες.

Ο Στέφανος Κασσελάκης λέει ότι με καλό ποσοστό, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανοίξει σε όλο τον προοδευτικό χώρο. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η πιθανή συνεργασία με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, παρά τις διαφωνίες.

Ωστόσο, οι Ζωή Κωνσταντοπούλου και Γιάνης Βαρουφάκης έθεσαν τέλος στις συζητήσεις για συνεργασία μετά τα «ανοίγματα» του Στέφανου Κασσελάκη.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε ότι ο Κασσελάκης είναι νέος στην πολιτική και έχει «εικόνα τουρίστα». Από την άλλη, ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε ότι δεν θα συνεργαστεί με την Πλεύση Ελευθερίας ή το ΜέΡΑ25.

δειτε ακομα

δειτε ακομα