Ο Υπουργός Βρούτσης προωθεί το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό

Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, έθεσε σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το σχέδιο νόμου με τίτλο «Λήψη μέτρων για την αποτροπή, αντιμετώπιση και την καταπολέμηση της βίας στο πλαίσιο αθλητικών συναντήσεων και λοιπές ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού».

Ο Βρούτσης καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στη διαβούλευση και να καταθέσουν τις προτάσεις τους για τη βελτίωση των προτεινόμενων ρυθμίσεων.

Ο στόχος του σχεδίου είναι η αποτροπή της αθλητικής βίας και η εξάλειψη των παραβατικών φαινομένων, με σαφείς κυρώσεις για όσους τις παραβιάζουν.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει μέτρα όπως η αναγνώριση λειτουργίας των Λέσχης Οργανωμένων Οπαδών ανά έμβλημα ομάδας, η εγκατάσταση ελέγχου κάμερας σε όλες τις περιοχές του γηπέδου, και η εφαρμογή αυτόματων διοικητικών ποινών σε περιπτώσεις ρίψεων αντικειμένων στα γήπεδα.

Επιπλέον, προβλέπεται η αναβάθμιση του ρόλου της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης της βίας (ΔΕΑΒ) και η σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Συντονισμού, σύμφωνα με όσα προβλέπει η σύμβαση Saint Denis του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η Κυβέρνηση έχει ως στόχο να απαλλαγεί το ελληνικό ποδόσφαιρο από την βία και την αναξιοπιστία, χαρακτηρίζοντάς το ως προτεραιότητα την ασφάλεια στα αθλητικά γήπεδα.

δειτε ακομα

δειτε ακομα