Ο Βορίδης αναφέρεται στη ΛΑΡΚΟ: Οι φορολογούμενοι δεν μπορούν να υποστηρίξουν μια εταιρεία που προκαλεί συνεχείς ζημίες

Ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, επεσήμανε την ανάγκη για σαφή απάντηση από την αντιπολίτευση σχετικά με το αν είναι δίκαιο να χορηγούνται χρήματα από τους φορολογούμενους σε μια εταιρεία όπως η ΛΑΡΚΟ, η οποία διαχρονικά παρουσιάζει αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα.

Η πρόταση τροποποίησης που υπέβαλε η κυβέρνηση για τη ΛΑΡΚΟ κατέληξε σε έντονη αντιπαράθεση από την αντιπολίτευση, η οποία κατηγόρησε για παρέμβαση στη δικαιοσύνη, λόγω της αγωγής που είχαν υποβάλει οι εργαζόμενοι.

Μιλώντας για το δημόσιο συμφέρον, ο κ. Βορίδης επεσήμανε την ανάγκη να εξετάζονται όλα τα στοιχεία. Το ερώτημα είναι εάν πρόκειται για μια επιχείρηση όπως η ΛΑΡΚΟ, που λειτουργεί με κέρδος και τώρα αντιμετωπίζει προβλήματα, παρά τις ενισχύσεις που έλαβε, ή αν είναι δίκαιο να διατηρηθεί με δημόσια κονδύλια.

Ο κ. Βορίδης διευκρίνισε: “Θα είναι δίκαιο να χρειαστούν 500 εκατομμύρια εάν αποφασίσουμε να στηρίξουμε αυτή την εταιρεία. Αλλά από πού θα προέλθουν αυτά τα χρήματα; Από τον προϋπολογισμό που τα έχουν εισπράξει φορολογούμενοι που τα χρειάζονται για υγειονομική περίθαλψη και εκπαίδευση;”.

Σχετικά με την κριτική για την παρουσία του δημοσίου σε δικαστικές αποφάσεις, υπογράμμισε ότι η τροπολογία της κυβέρνησης δεν συνδέεται με τη δίκη που εκκρεμεί και επρόκειτο να εξεταστεί.

δειτε ακομα

δειτε ακομα