Ο Τσίπρας στο επίκεντρο της εσωκομματικής διαμάχης του ΣΥΡΙΖΑ

Το εσωκομματικό παιχνίδι μεταξύ των Έφης Αχτσιόγλου και Στέφανου Κασσελάκη έχει φτάσει στο αποκορύφωμά του, με τις υποστηρικτικές ομάδες να δίνουν μάχη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρώην πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, έχει μπει στο προσκήνιο.

Ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος υποστηρίζει τον Κασσελάκη, αναφέρθηκε χθες στον χαρακτηρισμό “κρατίδιο” για τα κατεχόμενα, και επιχείρησε να τον αμβλύνει, υποστηρίζοντας όμως παράλληλα ότι “κανείς δεν τα γνωρίζει τα θέματα, ούτε ο Τσίπρας, ούτε ο Μητσοτάκης. Τα μαθαίνεις με την τριβή”. Στη συνέχεια, ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, κριτικήσε τον Τσίπρα για το ανοχύρωτο κόμμα και τον αρχηγισμό που μετατράπηκε σε μεσσιανισμό.

Ο Πάνος Σκουρλέτης κάλεσε επίσης τον Τσίπρα να προχωρήσει σε δήλωση, καθώς πρόκειται για ηθική και πολιτική υποχρέωση. Εκτός αυτού, ο Κασσελάκης απάντησε στις αναφορές για τα κατεχόμενα και τα εσωκομματικά πυρά μέσω Facebook.

Ο νόμος Κατρούγκαλου και η παρακαταθήκη των Ανδρέα Παπανδρέου και Αλέξη Τσίπρα

Ο Κασσελάκης αναφέρθηκε στις φορές που έχει αρθρογραφήσει στον αμερικανικό Τύπο για τα εθνικά θέματα και διευκρίνισε ότι δεν είναι τέλειος, όπως εκείνοι που έφτιαξαν τον νόμο Κατρούγκαλου.

Ο Κασσελάκης υποστήριξε ότι βασίζεται στην πολιτική παράδοση του Ανδρέα Παπανδρέου και του Αλέξη Τσίπρα στην εξωτερική πολιτική και στα εθνικά θέματα και τόνισε ότι δεν έχει βουλευτή που να θεωρεί τη μουσουλμανική μειονότητα τουρκική.

δειτε ακομα