Ο ΣΥΡΙΖΑ σε κρίση

Γιατί ο Στέφανος Κατσελάκης μίλησε σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό για αποστασία; Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να ενδιαφέρεται για το ενδεχόμενο δημιουργίας κοινοβουλευτικής ομάδας από την πλευρά των “6+6” με τη βοήθεια του Ευκλείδη Τσακαλώτου και της Πέτης Πέρκα. Αν ακόμη δέκα βουλευτές αποχωρήσουν, το κόμμα θα υποστεί σημαντική απώλεια δύναμης, φτάνοντας στα επίπεδα του ΠΑΣΟΚ. Αυτή η κρίση απειλεί τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς το κόμμα έχει πέσει στην τρίτη θέση στην τελευταία έρευνα της Opinion Poll.

Η προσοχή συγκεντρώνεται στη σημερινή συνεδρίαση της ομάδας των “6+6”. Το μέλλον του κόμματος εξαρτάται από τις αποφάσεις που λήφθηκαν στις εσωκομματικές εκλογές. Ενώ υπάρχει αντίθεση σε αυτή την ομάδα, η εσωκομματική αντιπολίτευση εξακολουθεί να υπάρχει ακόμη και μετά τις αποφάσεις που θα ληφθούν. Ουσιαστικά, το κόμμα διανύει μια περίοδο κρίσης και απώλειας της δυναμικής του.

Οι διαφορετικές πτέρυγες του κόμματος έγιναν εμφανείς κατά την πορεία της 50ης επετείου του Πολυτεχνείου. Μέλη της “Ομπρέλας” και του Δικτύου – Προοδευτικών Αριστερών Φοιτητών συμμετείχαν σε επιμέρους μπλοκ της πορείας, δείχνοντας τη διάσπαση του κόμματος.

Μαζικές αποχωρήσεις από νομαρχιακές επιτροπές σε όλη την Ελλάδα καθώς και οι αποχωρήσεις μερικών βουλευτών και της ευρωομάδας, απειλούν την αντιπολίτευση, με τον Αλέξη Τσίπρα να προσπαθεί να διατηρήσει την κοινoβουλευτική του δύναμη.

δειτε ακομα

δειτε ακομα