Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχαιρετά την πρόταση του Χατζηδάκη για την κοστολόγηση των προτάσεών του

Μια ξαφνική αλλαγή πορείας επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την πρόταση του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, για τη συζήτηση στην κοινοβουλευτική επιτροπή για την κοστολόγηση των προτάσεών του, με την παρουσία εκπροσώπων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Αρχικά, μέσω του εκπροσώπου του τομέα, Νίκου Παππά, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε δεχτεί θετικά την πρόταση του Χατζηδάκη, αλλά τελικά ανακάλεσε τη στήριξή του, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να συζητηθεί η πρόταση νόμου που υπέβαλε για τη φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών.

«Ο κ. Χατζηδάκης προκάλεσε τον κ. Κασσελάκη να τον ενημερώσει για το κόστος των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ, τις οποίες όμως έχει κοστολογήσει το ΓΛΚ. Να αφήσει τα φτηνά τεχνάσματα και να φέρει πόσο συζήτηση στη Βουλή τις προτάσεις νόμου», είπε η Θεοδώρα Τζάκρη, μεταφέροντας τη συζήτηση από την κοστολόγηση των προτάσεων στη συζήτηση με χαρακτήρα νομοθετικής πρωτοβουλίας.

ywAAAAAAQABAAACAUwAOw==

Σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα, η πλειοψηφία αναφέρεται στο άρθρο 73 παράγραφος 3 του Συντάγματος που ορίζει ότι δεν επιτρέπεται η συζήτηση στη Βουλή προτάσεων νόμου που έχουν κόστος για το δημόσιο και όφελος για ένα άτομο.

Τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ: Συμπερίληψη των ρυθμίσεων δανείων στο “πόθεν έσχες” των πολιτικών.

Σήμερα, 20 Ιουνίου 2024, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κατέθεσε τροπολογία με θέμα “Μεταρρύθμιση του νόμου 3213/2003” (“ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ”).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος, η αυξημένη ανησυχία για τη διαφάνεια γύρω από την οικονομική κατάσταση και τυχόν επιρροή προσώπων που κατέχουν σημαντικές πολιτικές ή θεσμικές θέσεις οδήγησε στην ανάγκη επέκτασης των υποχρεώσεων υποβολής δηλώσεων “πόθεν έσχες” (ν. 3213/2003).

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις αλλαγές στο περιεχόμενο των δηλώσεων “πόθεν έσχες” των πολιτικών με την συμπερίληψη των ρυθμίσεων δανείων τους.

Με αυτή την τροπολογία, “προβλέπονται αλλαγές στο περιεχόμενο της δήλωσης πόθεν έσχες και στην υποχρέωση ανάρτησης αποδεικτικών εγγράφων, με έμφαση στην απεικόνιση των δεδομένων που αφορούν σε υποχρεώσεις από δάνεια, ειδικά αυτά που προέρχονται από τράπεζες, με σκοπό την αντιμετώπιση φαινομένων αύξησης περιουσίας ή βελτίωσης οικονομικής κατάστασης ατόμων που υπόκεινται σε αυστηρούς κανόνες διαφάνειας, αποτρέποντας εκποίηση ευνοϊκών ρυθμίσεων ή εμπορικών πράξεων μέσω αναστολών καταβολής δόσεων”.

δειτε ακομα

δειτε ακομα