Ο Ρουσόπουλος εκλέγεται πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης

Σήμερα στο Στρασβούργο, η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης αναμένεται να εκλέξει ομόφωνα ως νέο Πρόεδρο τον Θεόδωρο Ρουσόπουλο.

Ο κ. Ρουσόπουλος έχει τη στήριξη των πέντε μεγάλων κομμάτων της Συνέλευσης, ενώ δεν υπάρχει καμία αντίσταση εναντίον του, κάτι που είναι σπάνιο.

Η Συνέλευση αποτελείται από 612 Βουλευτές από 46 χώρες-μέλη και εκπροσωπεί 675 εκατομμύρια κατοίκους της Ευρώπης. Οι Βουλευτές ανήκουν σε πέντε πολιτικές ομάδες.

Ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος είναι ο πρώτος Έλληνας που εκλέγεται στη θέση του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, έναν από τους παλαιότερους και σημαντικότερους οργανισμούς της Ευρώπης.

Η Συνέλευση εκλέγει τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης, τον Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τους δικαστές στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να τηρούν τα κριτήρια για τη Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που ορίζει το Συμβούλιο της Ευρώπης για να είναι μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης.

δειτε ακομα

δειτε ακομα