Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλά για τη στεγαστική κρίση της Ελλάδας και απαντά σχετικά με την golden visa

Στη Βουλή, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ανέφερε ότι η χώρα μας βρίσκεται σε μια δραματική στεγαστική κρίση και έθεσε σε συζήτηση το ερώτημα πώς προτίθεται η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει αυτήν την ανησυχητική κατάσταση. Αυτά είπε στη διάρκεια της «Ώρας του Πρωθυπουργού». Αναφερόμενος στην golden visa, ανέφερε ότι αποτελεί “φάρμακο” για πολλούς νέους της Ελλάδας, καθώς κρίνει ότι ο πρωθυπουργός αγνοεί τις ανάγκες του ελληνικού λαού. Εξέφρασε τις ανησυχίες του για τον κίνδυνο της δημιουργίας μη προσβάσιμων λαϊκών γειτονιών λόγω της golden visa.

Ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε την ανάγκη να βρεθεί μια λύση για τους χιλιάδες Έλληνες που δυσκολεύονται να βρουν σπίτι, καθώς εξαιτίας του κόστους της στέγασης αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις πόλεις της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Επιπλέον, ανέφερε πως οι πολυκατοικίες προσφέρονται για βραχυχρόνιες μισθώσεις, ενώ η golden visa οδηγεί στον κίνδυνο απομόνωσης ολόκληρων περιοχών από την κοινότητα. Τέλος, επισήμανε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές οι οποίοι επιλέγουν τις σπουδές τους βάσει των οικονομικών δυνατοτήτων των οικογενειών τους, αντί για τις δικές τους φιλοδοξίες.

δειτε ακομα

δειτε ακομα