Ο Μητσοτάκης συζητά περί παράτασης στο πρόγραμμα για φθηνό ρεύμα στους αγρότες στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Σήμερα το πρωί, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για μια συνάντηση με τον νέο υπουργό Κώστα Τσιάρα, αναλύοντας τα επόμενα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο γεωργικός κλάδος.

Καθώς μίλησαν, εστίασαν στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο γεωργικός τομέας και την ανάγκη για γρήγορες λύσεις.

Στην ομιλία του, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Καλή τύχη με τη νέα πολιτική ηγεσία. Θέλω να υπογραμμίσω ότι κατά τα πέντε προηγούμενα χρόνια έχει γίνει σημαντική δουλειά, που πρέπει να συνεχιστεί και να επιταχυνθεί. Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε δίπλα στους αγρότες, αντιμετωπίζοντας τα κόστη παραγωγής και ικανοποιώντας τις δίκαιες απαιτήσεις τους. Αναφέρομαι στο νέο σύστημα επιστροφής Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το πετρέλαιο. Επίσης, αναφέρομαι στην παράταση του προγράμματος για το φθηνότερο ρεύμα που δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί».

Άλλο ένα σημείο που ανέφερε ήταν: «Η ηγεσία μου επισήμανε κάτι που δεν γνώριζα, ότι αντιμετωπίζουμε προβλήματα με πολυεθνικές στο χώρο των φυτοφαρμάκων… Δεν θα δεχτούμε τέτοιες πρακτικές. Αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί, ακόμα και από εμένα προσωπικά. Η πράσινη μετάβαση πρέπει να γίνει γρήγορα, μην επηρεάζοντας όμως τους αγρότες».

Τέλος, πρόσθεσε: «Μεγάλη πρόκληση για τον αγροτικό τομέα είναι η επένδυση στην ποιότητα και στη διεθνή προστασία. Έχουμε υποχρέωση να διατηρήσουμε τους νέους αγρότες, κτηνοτρόφους και αλιείς. Χρειάζεται εκσυγχρονισμός των οργανισμών ΕΛΓΑ και ΟΠΕΚΕΠΕ».

«Ένας αναπροσαρμοσμένος κανόνας για την κυβέρνηση είναι ότι όσοι έχουν δικαίωμα σε επιδοτήσεις, πρέπει να τις λαμβάνουν. Είμαι βέβαιος ότι το μέλλον του γεωργικού τομέα είναι φωτεινό» τόνισε.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Τσιάρας δήλωσε ότι “είναι εμφανές πόσο μεγάλο ενδιαφέρον δείχνει ο πρωθυπουργός για τον γεωργικό κλάδο με την παρουσία του εδώ. Πέρα από τα γνωστά προβληματικά ζητήματα από το παρελθόν, αντιμετωπίζουμε πλέον νέες προκλήσεις. Χρειάζεται να επιδείξουμε ταχύτητα στην αντιμετώπισή τους».

δειτε ακομα

δειτε ακομα