Ο Μητσοτάκης συμβουλεύει τον Ράμα: Ο Μπελέρης πρέπει να εκτελέσει τα καθήκοντά του ως εκλεγμένος Ευρωβουλευτής [vid]

«Ο Φρέντης Μπελέρης πρέπει να αναλάβει τα καθήκοντά του ως εκλεγμένος ευρωβουλευτής και να μην εμποδιστεί», είπε με σοβαρότητα ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ. Σχολιάζοντας τη χθεσινή απόφαση της Αλβανίας για τη διατήρηση της ποινής 2 ετών στον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας, επεσήμανε ότι αυτό μπλοκάρει τη συμμετοχή του στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ο πρωθυπουργός τονίζει, επίσης, πως οι ενέργειες της Αλβανίας εμποδίζουν την πρόοδο προς την ένταξη. Τονίζοντας το μήνυμα με ανάλογο χιουμορισμό, ανέφερε:”Τα όνειρα του κ. Ράμα για την Ευρώπη περνούν από μια ελληνική παροιμία: “όπως έστρωσε θα κοιμηθεί”.

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι η απόφαση δεν πήρε τυχων δικαστές, αλλά “διορισθέντες” από την κυβέρνηση του Ράμα. Ο εκλεγμένος Ευρωβουλευτής της πολιτικής παράταξης του Μπελέρη σχολίασε ότι θα καταφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Στρασβούργου για αναίρεση της απόφασης του Δικαστηρίου των Τιράνων.

Ο εν λόγω κύριος στην ανακοίνωσή του, που δημοσιεύτηκε λίγες ώρες μετά την απόφαση, εκτείνει:

«Έχω ήδη προχωρήσει στην υποβολή προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο του Στραςβούργου και είμαι βέβαιος ότι εκεί θα δοθεί η δικαιοσύνη, που δεν έλαβα από το καθεστώς του Ράμα».

Αναφέρει επίσης: “Δυστυχώς για εκείνον και ευτυχώς για τον ελληνικό πληθυσμό της Βόρειας Ηπείρου, η παρουσία μου στην Ευρωβουλή – χάρη στην αποφασιστικότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη και την υποστήριξη του ελληνικού λαού – διασφαλίζει ότι ο αγώνας για τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου θα συνεχιστεί”.

Εμπλέκει επίσης ότι ο πρωθυπουργός της Αλβανίας εμφανίζει αυταρχικές τάσεις και αναφέρει πως όσοι νόμιζαν πως ο Ράμα θα ηγούνταν, ως ηγέτης της χώρας που θέλει να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαψεύστηκαν.

Ο Μπελέρης καταλήγει: “Όσον αφορά εμένα, η θέση μου είναι σαφής. Όπως δεν υποχώρησα τους τελευταίους 14 μήνες, έτσι δεν θα υποχωρήσω ούτε τώρα, στους 3-4 μήνες που απομένουν. Το πρόβλημα πλέον ανήκει στον Έντι Ράμα, όχι εμένα. Στο τέλος, το φως πάντα νικά το σκοτάδι”.

δειτε ακομα

δειτε ακομα