Ο Μητσοτάκης και ο Ιερώνυμος σφραγίζουν τη συμφιλίωση

Τελικά φαίνεται να ηρεμεί η κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης και της εκκλησίας. Και αν και δεν είχαν αντιπαλότητα ο Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο στο προσωπικό επίπεδο, υπήρξαν επίμονες αντιπαραθέσεις. Πλέον όμως φαίνεται να έρχεται η εξομάλυνση. Και δύο γεγονότα σηματοδοτούν αυτή τη στιγμή. Πρώτον, η δήλωση του Αρχιεπισκόπου ότι “η εκκλησία δεν εκδικείται”, έπειτα από περιστατικά βίαιης συμπεριφοράς κατά πολιτικών βουλευτών. Δεύτερον, η κοινή επίσκεψη του Μητσοτάκη και του Ιερωνύμου σε δομές της εκκλησίας στο Δήλεσι Βοιωτίας.

Τα προβλήματα δεν λείπουν όμως. Ορισμένοι ιερείς εξακολουθούν να κατακρίνουν την ψήφο τους υπέρ της ισότητας στον πολιτικό γάμο. Πάντως, οι ελπίδες είναι ότι οι σχέσεις με την εκκλησία θα αποκατασταθούν. Ένα σημαντικό βήμα προς τη συμφιλίωση ήταν και η κοινή επίσκεψη των δύο αυτών προσώπων σε κοινωνικές δομές της εκκλησίας, που πραγματοποιήθηκε λίγο πριν από τις ευρωεκλογές.

Και τώρα οι δυο τους προγραμματίζουν να επισκεφτούν μαζί μια κοινωνική δομή της εκκλησίας στο Δήλεσι, έξω από τη Θήβα, προτού ο πρωθυπουργός κάνει την εκλογική του εκστρατεία στην περιοχή.

δειτε ακομα

δειτε ακομα