Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα στη δυτική πορεία της Ευρώπης

Στην Ελλάδα, οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί Κωνσταντίνος Καραμανλής και Κώστας Σημίτης εντάξανε τη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση αντίστοιχα. Πλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταβάλλει τις προσπάθειές του για να κάνει τη χώρα ένα κανονικό δυτικού τύπου ευρωπαϊκό κράτος. Αυτή είναι η εντολή που έδωσε ο ελληνικός λαός στη Νέα Δημοκρατία στις πρόσφατες εκλογές: να προχωρήσει στον δρόμο της δυτικοευρωπαϊκής πορείας.

Η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα που τα τελευταία χρόνια έχει αντιμετωπίσει μεγάλες προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της ενσωμάτωσής της στην ΕΕ.

Σύμφωνα με τις προσδοκίες της, η ΕΟΚ θα προσέφερε οφέλη στην οικονομία της Ελλάδας καθώς και στην ανοίξιμο των ελληνικών αγορών σε ξένες επιχειρήσεις. Όταν η Ελλάδα ήταν πλέον ενεργό μέλος της ΕΕ, υπήρξε θετική στις πρωτοβουλίες της, συμπεριλαμβανομένης της θέσπισης του ενιαίου νομίσματος, της ευρωπαϊκής ιθαγένειας, της κοινής εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής άμυνας και της συνεργασίας μεταξύ των χωρών-μελών.

Παρόλα αυτά, η Ελλάδα παραμένει μία βαλκανική χώρα παρά την ενσωμάτωσή της στην ΕΕ. Με την κυβερνητική διακυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η χώρα επιδιώκει να πετύχει την δυτικοευρωπαϊκή πορεία. Αυτή ήταν επίσης η βούληση του ελληνικού λαού στις πρόσφατες εκλογές. Όποια κυβέρνηση παραβιάσει τη βούληση του λαού, θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει την ευκαιρία να οδηγήσει την χώρα στη δυτικοευρωπαϊκή πορεία, μετατρέποντας την Ελλάδα από μια βαλκανική χώρα σε μια κανονική δυτικοευρωπαϊκή χώρα.

δειτε ακομα