Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά στο BBC: Τα Γλυπτά θα έδειχναν καλύτερα στην Ακρόπολη [βίντεο]

Στο BBC One ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στη δημοσιογράφο Laura Kuenssberg κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Λονδίνο. Ο πρωθυπουργός εκεί πραγματοποιεί τριήμερη επίσημη επίσκεψη, έχοντας επαφές με επενδυτές, μέλη της ελληνικής ομογένειας και συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ και με τον ηγέτη του Εργατικού Κόμματος, Κιρ Στάρμερ.

Μιλώντας για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι θα έδειχναν καλύτερα στο Μουσείο της Ακρόπολης διευκρινίζοντας ότι δεν πρόκειται για ζήτημα επιστροφής, αφού τα Γλυπτά ανήκουν στην Ελλάδα και εκλάπησαν. Περιέγραψε επίσης την επιθυμία της Ελλάδας για επανένωση, καθώς τόνισε: «Αν κόβαμε μισή τη Μόνα Λίζα και η μισή ήταν στο Λούβρο, τι θα συνέβαινε;».

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πεισμένος ότι με την πάροδο του χρόνου θα επιτύχει πρόοδο όσον αφορά τις συζητήσεις για τα Γλυπτά. Σε σχέση με το σχολικό πλοίο που ναυάγησε στο γιαλό της Πύλου, εξέφρασε τη δέσμευσή του να διερευνήσει το συμβάν, ενώ επεσήμανε τη σημασία της δράσης του Ελληνικού Λιμενικού ως προς τη διάσωση ζωών στη θάλασσα.

Σχετικά με τη μετανάστευση, επεσήμανε ότι η Ελλάδα είναι δραστήρια ενεργή για την επίλυση του προβλήματος, καταδεικνύοντας την ανάγκη καταδίωξης των διακινητών και τη συνεργασία με την Τουρκία.

Σχετικά με την οικονομία, τελικά, υπογράμμισε την ανάπτυξη και τη μείωση των φόρων ως τα επιτεύγματα ενός νέου πολιτικού προγράμματος.

δειτε ακομα

δειτε ακομα