Ο Κουμουτσάκος κριτικάρει τον Καραμανλή: Δεν θα συμμετείχα στις εκλογές.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, από την καραμανλική πτέρυγα του κόμματος, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Action 24 ότι ο πρώην υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, δεν θα έπρεπε να είναι υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές του 2023, λόγω του φρικτού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι ο Καραμανλής έχει το δικαίωμα να θέσει τον εαυτό του στην ετυμηγορία του ελληνικού λαού.

Ταυτόχρονα, αυξάνονται οι πιέσεις προς τον Καραμανλή να μην θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για τη νέα βουλή. Ο βουλευτής της ΝΔ, Θόδωρος Ρουσόπουλος, θύμισε ότι δεν κατέβηκε υποψήφιος παρότι είχε αδικηθεί κατάφωρα το 2009, διότι θα το πλήρωνε το κόμμα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου και ο διάδοχός του Γιώργος Γεραπετρίτης, παραδέχθηκαν καθυστέρηση από την παρούσα κυβέρνηση για ένα διάστημα 18 μηνών στην υλοποίηση της σύμβασης για την τηλεδιοίκηση των σιδηροδρομικών δικτύων στη χώρα. Παρόλα αυτά, επισήμαναν ότι αν υπήρχε ένα πλήρες σύστημα τηλεδιοίκησης, το δυστύχημα στα Τέμπη δεν θα είχε συμβεί.Κύκλοι του Κώστα Καραμανλή απαντούν στις δηλώσεις του Νίκου Ρουσσόπουλου, ο οποίος είχε υπονοήσει ότι ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών θα έπρεπε να αποφύγει να κατέβει υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές λόγω της τραγωδίας στο Μάτι. Σύμφωνα με πηγή από το γραφείο του Καραμανλή, οι δηλώσεις του Ρουσσόπουλου δεν εκφράζουν τον πρώην πρωθυπουργό και είναι προσωπικές απόψεις του.

Ο Κώστας Καραμανλής δεν έχει αποφασίσει ακόμα εάν θα κατέβει υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές. Ωστόσο, οι κύκλοι του επιθυμούν να αποφευχθεί η υποψηφιότητά του, με τον ίδιο να αναλαμβάνει το βάρος της ευθύνης για την τραγωδία στο Μάτι. Παρόλα αυτά, οι μηνύσεις και αγωγές των συγγενών των θυμάτων αποτελούν έναν επιπλέον παράγοντα που επηρεάζει την απόφαση του Καραμανλή.

Ο Νίκος Ρουσσόπουλος ανταπάντησε στην πλευρά του Καραμανλή, τονίζοντας ότι οι πολιτικές του θέσεις είναι προσωπικές και οι απόψεις του δεν είναι υπό την έγκριση τρίτων.

δειτε ακομα