Ο Κουτσούμπας κυνηγάει την ψήφο των αποδήμων

Ειδική έμφαση δίνει το ΚΚΕ στην ψήφο των αποδήμων με τον Δημήτρη Κουτσούμπα να έχει ξεκινήσει τις επισκέψεις του σε Κύπρο, ΗΠΑ και Καναδά. Επόμενος σταθμός θα είναι η Γερμανία μετά το Πάσχα.

Ο Κουτσούμπας αναμένεται να φτάσει στο Μόναχο την Πέμπτη, 9 Μαΐου.

Στις 9 Σεπτεμβρίου, ημέρα της αντιφασιστικής νίκης, είναι προγραμματισμένη μια συμβολική επίσκεψη σε στρατόπεδο συγκέντρωσης όπου ο Νίκος Ζαχαριάδης είχε αιχμαλωτιστεί.

Ο ΓΓ του ΚΚΕ θα μιλήσει σε εκδήλωση στο Μόναχο για τις επικείμενες εκλογές και τις ανησυχίες των Ελλήνων μεταναστών στη Γερμανία, όπως η επιβίωση των ελληνικών σχολείων.

Την Παρασκευή θα βρεθεί στη Φρανκφούρτη και στη συνέχεια θα μιλήσει στο Ντίσελντορφ. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει ελληνική τροφή, όπως έχει προγραμματιστεί.

Το Σάββατο θα επισκεφθεί το σπίτι του Φρίντριχ Ένγκελς, ιστορικού συνοδοιπόρου του Καρλ Μαρξ, στο Βούπερταλ και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Μπάρμεν όπου υπάρχουν πολλά εργοστάσια.

Το ΚΚΕ επιδιώκει την ψήφο των μεταναστών μέσω επιστολικής ψήφου. Καλεί τους απόδημους Έλληνες να εξουσιοδοτήσουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, για να συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές.

Προκειμένου να ενισχυθεί το ΚΚΕ, τονίζεται η αξιοποίηση της επιστολικής ψήφου από τους Έλληνες της διασποράς.

Σε συνέχεια, ο κ. Κουτσούμπας επεσήμανε τους κινδύνους που εντοπίζει το ΚΚΕ. Υπογραμμίζεται η ανάγκη να ληφθούν μέτρα για τη συμμετοχή των ομογενών στις εκλογές ενώ αναφέρθηκε και στην πολιτική της κυβέρνησης.

Καλείται οι απόδημοι να στηρίξουν το ΚΚΕ μέσω της επιστολικής ψήφου για να αποφασίσουν για το μέλλον τους.

δειτε ακομα

δειτε ακομα