Ο Κωνσταντινόπουλος διατείνεται: Χρειάζεται ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ που μπορεί να νικήσει τον Μητσοτάκη

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος έκανε σκληρές κριτικές στον Νίκο Ανδρουλάκη, τονίζοντας πως «δεν ζήτησα από κανέναν να παραιτηθεί, αλλά η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αποτύγχανει να νικήσει τον Κασσελάκη και απαιτείται μια ηγεσία ικανή να νικήσει τον Μητσοτάκη».

Σε συνέντευξη στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά 90,1» πρόσθεσε: «τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους, ο κ. Ανδρουλάκης είχε πει ότι η τρίτη θέση αποτελεί πολιτική ήττα. Πρέπει να αποφασίσουμε στο ΠΑΣΟΚ αν θέλουμε να είμαστε ένα κόμμα με χαμηλές προσδοκίες ή αν θα μιλάμε ξεκάθαρα και δεν θα αποδειχθούμε ανίκανοι να νικήσουμε τον Κασσελάκη. Αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να αποφασίσει η βάση».

Επιπλέον, διαφώνησε με τις απειλές διαγραφών που έχει κάνει ο Νίκος Ανδρουλάκης, υπογραμμίζοντας πως «το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να μετατραπεί σε ΚΚΕ, ακόμη κι αν κάποιοι το προσπαθούν, δεν πρέπει να το επιτρέψουμε. Επειδή η ηγετική ομάδα ισχυρίζεται ότι υπάρχει εσωστρέφεια και θα καταλήξουμε στο 5%».

Όσον αφορά την ημερομηνία των εσωκομματικών εκλογών, εξέφρασε την άποψή του λέγοντας πως «όποιος επιθυμεί να πραγματοποιηθούν τον Ιούλιο, ο πρόεδρος μπορεί να το αποφασίσει, κανείς δεν θα τιμωρηθεί γι’ αυτό, αλλά θα τιμωρηθεί το κόμμα. Δεν θα συγκεντρωθούν πάνω από 40-50 χιλιάδες άνθρωποι τον Ιούλιο. Η διαδικασία αλλαγής ηγεσίας πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2024. Αν επιθυμούν να συγκεντρώσουν 50 χιλιάδες, ας το κάνουν μέσα στον κύκλο των φίλων τους και της ομάδας τους».

Σχολιάζοντας τη δημοσκόπηση της GPO, τόνισε πως: «απέδειξε ότι δεν υπάρχει μείωση των ποσοστών, όχι επειδή δεν υπάρχει εσωστρέφεια, αλλά διότι περιμένουν να δουν τι αποφάσεις θα ληφθούν από εμάς. Αναμένουν να δουν εάν θα προχωρήσουμε ή θα συνεχίσουμε τα ίδια, γι’ αυτό το μήνυμα της ηγεσίας με τη χθεσινή δημοσκόπηση, η οποία φαίνεται να τους αρέσει, καθώς παρουσιάζει πρώτο τον κ. Ανδρουλάκη, σημαίνει πως δεν υπάρχει μόνο εσωστρέφεια και κρίση, αλλά το 70% των ανθρώπων επιθυμεί εκλογή νέας ηγεσίας τώρα».

δειτε ακομα

δειτε ακομα