Ο Κασσελάκης προωθεί μια φρέσκια κατεύθυνση στον ΣΥΡΙΖΑ, επικεντρώνοντας την προσοχή στο νέο πρόγραμμα

Το προσεχές διάστημα, οι ηγετικές φιγούρες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα επικεντρωθούν στην αντιπολίτευση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, με θέματα όπως το φορολογικό νομοσχέδιο, τον προϋπολογισμό και προτάσεις για τη βελτίωση της καθημερινής ζωής και την ανάπτυξη του τόπου. Παράλληλα, ο Στέφανος Κασσελάκης προσπαθεί να δυναμώσει τον κόμμα με νέες δυνάμεις, προετοιμάζοντας τα έδρανα του κόμματος.

Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, που προγραμματίζεται για την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023, θα συζητηθούν θέματα σχετικά με τον σχεδιασμό της διεξαγωγής του Συνεδρίου του κόμματος, με έμφαση στην πολιτική συγκυρία και τα εξωτερικά ζητήματα.

Η πολιτική στο ΚΣ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παραμένει δυναμική, καθώς ετοιμάζονται οι λεπτομέρειες για τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Συνεδρίου, καθώς και άλλα οργανωτικά θέματα για το επερχόμενο Συνέδριο του Κόμματος.

Σημαντικό είναι ότι πλησιάζει η ολοκλήρωση της διαδικασίας ανανέωσης των μελών στην Κεντρική Επιτροπή, καθώς το προϊστορικό προσωπικό σχεδόν έχει αντικατασταθεί.

Η ηγεσία επιδιώκει να υιοθετηθεί κοινό αντίληψη στα μέλη του ΚΣ, παρόλες τις αποχωρήσεις μελών που διαφωνούν, λειτουργώντας με 24 μέλη. Παράλληλα, διατυπώνονται απόψεις κάποιων στελεχών για προγραμματικά και οργανωτικά ζητήματα. Τα ζητήματα που ανακύπτουν έχουν άμεση προτεραιότητα για το μέλος της ΠΓ Διονύση Τεμπονέρα, που λειτουργεί ως άτυπη αντιπολίτευση. Ενθαρρυντική είναι επίσης η άποψη πρώην προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που παρουσιάζουν ελαφρά κριτική προσέγγιση στην ηγεσία της Κουμουνδούρου, όταν αυτή ξεπερνάει τα επιτυχημένα κοινά πρότυπα του κόμματος.

δειτε ακομα

δειτε ακομα