Ο Γεραπετρίτης συμμετέχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στις Βρυξέλλες

Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, αναχωρεί για τις Βρυξέλλες σήμερα, προκειμένου να συμμετάσχει αύριο, Δευτέρα 22 Ιανουαρίου, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, το κύριο θέμα του Συμβουλίου θα είναι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Στο πλαίσιο των εργασιών, προσκλήθηκε να συμμετάσχει και ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, καθώς επίσης οι υπουργοί Εξωτερικών της Αιγύπτου, της Ιορδανίας, και της Σαουδικής Αραβίας, καθώς και ο γενικός γραμματέας της Αραβικής Ένωσης. Θα παρευρεθεί επίσης ο Παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών.

Πριν την έναρξη του Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί πρόγευμα εργασίας των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου. Επίσης, την Τρίτη 23 Ιανουαρίου, θα συγκληθεί το 10ο Συμβούλιο Σύνδεσης ΕΕ-Αιγύπτου, στο οποίο θα συμμετάσχει ο κ. Γεραπετρίτης. Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει επίσης τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις εξελίξεις στις σχέσεις Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν.

Μετά τη λήξη του Συμβουλίου, ο κ. Γεραπετρίτης αναμένεται να συναντηθεί με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα.

δειτε ακομα

δειτε ακομα