Ο Γεραπετρίτης μιλάει σε Αμερικανούς βουλευτές: Η Ελλάδα ως σημείο σταθερότητας και αξιόπιστος σύμμαχος

Σήμερα, η συνάντηση μεταξύ μιας αμερικανικής ομάδας βουλευτών από διαφορετικά κόμματα του Κογκρέσου και του Υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, εστίασε σε θέματα που αφορούν τη διμερή και διεθνή σχέση της Ελλάδας.

Ο Γεραπετρίτης αναφέρθηκε στη σημασία των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και στον βαθμό που βρίσκονται επί του παρόντος σε ύψιστο επίπεδο. Επεσήμανε επίσης ότι η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας βασίζεται σε αρχές και σεβασμό προς το Διεθνές Δίκαιο, τονίζοντας τη σημασία των κοινών αξιών όπως η Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Συζητήθηκαν επίσης η κατάσταση στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή, με έμφαση στην ανάγκη υποστήριξης της Ουκρανίας και στη διασφάλιση εκεχειρίας και ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα. Ο Γεραπετρίτης παρουσίασε επίσης τις τελευταίες εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό, ενισχύοντας τον ρόλο της Ελλάδας ως παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή.

Τέλος, συζητήθηκαν θέματα ενέργειας και η κατάσταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά τις ευρωεκλογές. Ο Γεραπετρίτης αναδείχθηκε ως αξιόπιστος εταίρος και παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή, παρουσιάζοντας τις προσπάθειες της Ελλάδας για ενεργειακή αυτονομία και ασφάλεια.

δειτε ακομα

δειτε ακομα